Kartepe’de müze çalışmaları hızlandırıldı - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 13:36

Kartepe’de müze çalışmaları hızlandırıldı

reklam
Kartepe’de müze çalışmaları hızlandırıldı
Son Güncelleme :

17 Kasım 2021 - 9:39

144 views
reklam

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Derbent Etnografya ve Çerkes Müzeleriyle ilgili istişarelerde bulunmak için Kocaeli İl Kültür Turizm Müdürü Fatih Taşdelen ve Kocaeli Müze Müdürü Serkan Gedük’ü ziyaret etti.

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Derbent Etnografya ve Çerkes Müzeleriyle ilgili istişarelerde bulunmak için Kocaeli İl Kültür Turizm Müdürü Fatih Taşdelen ve Kocaeli Müze Müdürü Serkan Gedük’ü ziyaret etti.

Başkan Kocaman, yapımına devam edilen Derbent Etnografya ve Uzuntarla Mahallesi’nde bulunan Çerkes Müzeleriyle ilgili Kocaeli İl Kültür Turizm Müdürü Fatih Taşdelen ve Kocaeli Müze Müdürü Serkan Gedük’ü ziyaret etti. Gerçekleşen ziyaret sonrasında heyet, Kasr-ı Hümayun Saray Müzesi ve Kocaeli Etnografya Müzesinde incelemelerde bulundu. Burada sergilenen tarihi eserler hakkında bilgi alan Başkan Kocaman, Kartepe’de kurulacak olan müzelerle ilgili istişarede bulundu.

Kartepe’nin sadece sanayi ve turizmle sınırlı olmadığını, tarihi bir birikime de sahip olduğunu belirten Kartepe Belediye Başkanı Kocaman, “Tarihi Hikmetiye Camimiz ile birlikte Kartepe yöremizi anlatan, tanıtan Etnografya Müzesi ve Çerkes Kültürünün yaşatılacağı Çerkes Müzemizin yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline getirmeyi planlıyoruz. İlçemize kültürel anlamda zenginlik katacak olan iki müzemizi kısa zamanda tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” dedi. – KOCAELİ

Kartepe'de müze çalışmaları hızlandırıldı
Kartepe'de müze çalışmaları hızlandırıldı
Kartepe'de müze çalışmaları hızlandırıldı

Kaynak: İHA

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam