Kocaeli’de boş araziye dökülen kimyasal atık temizlendi - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 18:09

Kocaeli’de boş araziye dökülen kimyasal atık temizlendi

reklam
Kocaeli’de boş araziye dökülen kimyasal atık temizlendi
Son Güncelleme :

09 Nisan 2021 - 14:20

202 views
reklam

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde, boş araziye dökülen kimyasal atık bertaraf edilmek için İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme AŞ’ye (İZAYDAŞ) gönderildi.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde, boş araziye dökülen kimyasal atık bertaraf edilmek için İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme AŞ’ye (İZAYDAŞ) gönderildi.

Körfez Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, dün İlimtepe bölgesine kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından atık döküldüğünün tespit edilmesinin ardından Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve Körfez Belediyesi ekipleri harekete geçti.

Boş araziye bırakılan gri renkli atıkla ilgili örnekler alınarak, analiz için laboratuvara gönderildi.

Daha sonra Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, çevre sağlığı açısından riskin ortadan kaldırılması için kimyasal atığı topladı.

Kamyona konulan kimyasal atık, bertaraf edilmek üzere İZAYDAŞ’a götürüldü.

Yetkililer, konuyla ilgili Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam