‘Haklarımızı sonuna kadar savunacağız’ - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 17:08

‘Haklarımızı sonuna kadar savunacağız’

AB’nin, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetlerini gerekçe gösterip “yaptırım” kararı almasına tepki gösteren CHP lideri, “Haklarımızı sonuna kadar savunacağız. Yaptırım uygulayacaklarmış, kabul etmiyoruz, şiddetle reddediyoruz” dedi.

reklam
‘Haklarımızı sonuna kadar savunacağız’
Son Güncelleme :

29 Ağustos 2020 - 22:08

269 views
reklam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’ye yönelik, “yaptırım” kararına sert sözlerle tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Doğu Akdeniz’deki haklarımızı sonuna kadar savunacağız. Yaptırım uygulayacaklarmış, kabul etmiyoruz, şiddetle de reddediyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye’ye uyguladığı  standarttan vazgeçmediği sürece AB’nin bu topraklarda değeri yoktur” ifadelerini kullandı.

‘Demokratik Anayasa’

Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, kimden gelirse gelsin darbelere karşı çıkacaklarını belirtti. Türkiye’de temel bir Anayasa’nın yürürlüğe girmemesinin nedeninin darbeler olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bütün kesimlerinin katılacağı demokratik bir anayasaya ihtiyaç var. Böylece toplumda; hiç kimse, hiçbir inanç grubu, hiçbir etnik grup, ‘ben anayasa değişikliğinin dışında kaldım’ demeyecektir” dedi. 

‘Sözünü tut’

Kılıçdaroğlu, AB’nin Türkiye’ye Doğu Akdeniz dolayısıyla yaptırım kararı aldığını belirterek, şunları kaydetti: “Doğu Akdeniz’deki haklarımızı sonuna kadar savunacağız. Hiç kimsenin bundan endişesi olmasın. AB, Türkiye’ye karşı hep çifte standart uygulamıştır, samimi olmamıştır. Dediler ki, ‘Kıbrıs’ta barışı sağlayacağız, Annan planını referanduma sunacağız, eğer Türkler buna evet derse hiçbir sorun yok, çözülecek. Doğrudan Ticaret Tüzüğü yapacağız, Rumlar hayır dediği takdirde de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile oturacağız ticaret yapacağız.’ Nerede peki bu AB? Nerede bu Doğrudan Ticaret Tüzüğü? Neden verdiğiniz sözleri yerine getirmiyorsunuz? Kalkmışlar bize ambargo uygulayacaklarmış, sen önce verdiğin sözü tut… Kıbrıs Rum Kesimi’ni hangi gerekçe ile aldınız AB’ye? Bize ahkâm kesiyorlar. Yaptırım uygulayacaklarmış, kabul etmiyoruz, şiddetle de reddediyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye’ye uyguladığı çifte standarttan vazgeçmediği sürece AB’nin bu topraklarda değeri yoktur. Sanılmasın ki ben bunu Türkiye’de söylüyorum. Avrupa Birliği’nde görüştüğüm herkese, her yetkiliye bunu söyledim.”

‘Dış politika milli olmalı’

Kılıçdaroğlu, iktidara dış politika konusunda çağrı yaparak, şu önerileri sıraladı:

“Dış politikanın iktidarı ve muhalefeti olmaz, milli olmak zorundadır dedik. Eğer Türkiye kazansın deniyorsa bir; Erdoğan’ın İhvan kardeşliğinden vazgeçmesi lazım. İki; Mısır ile barışacaksın. Üç; Suriye ile resmi düzeyde mutlaka görüşme sağlanmalı. Dört; Libya’ya silah göndermekten de vazgeçin. Suriye’ye gönderdiniz kardeşi kardeşe kırdırdınız. Ortadoğu Barış ve İş Birliği Teşkilatı kurulmalı. Türkiye, İran, Irak ve Suriye… 4 devlet Ortadoğu’nun sorunlarını özgür iradeleriyle masaya yatırmalı. Şimdi Doğu Akdeniz’de yalnız kaldık, tek başımızayız. Maceracı bir dış politikanın Türkiye’yi yalnızlığa itmesinin faturası ağır olur.”

CHP’li başkanlar kampa giriyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanlarıyla üç günlük Afyonkarahisar kampında bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin ardından, CHP’nin yeni dönem stratejisini anlatmak ve yerel yönetimlerde izlenecek yol haritasını belirlemek için harekete geçti. Bu çerçevede, ilk olarak belediye başkanlarının faaliyetlerinin denetlenmesi ve belediyelere farklı konularda “destek” verilmesi amacıyla Yerel Yönetimler Koordinasyon Merkezi kurulması kararlaştırılmıştı. Koordinasyon Merkezi’nin oluşum çalışmalarında sona gelindiği ve 25-26-27 Temmuz tarihlerinde Afyonkarahisar’da yapılacak belediye başkanları toplantısına yetiştirileceği belirtildi. Belediye başkanları toplantıya aileleriyle birlikte katılabilecek. Kılıçdaroğlu üç gün sürecek toplantılarda, partinin yeni dönem stratejilerini başkanlara anlatacak. CHP lideri, başkanlardan uymasını istediği, “yerel yönetimlerde temel ilkeleri” de toplantılarda dile getirecek. -ANKARA Milliyet

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam