Pehlivanlar Körfez’de er meydanına çıkacak - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 17:28

Pehlivanlar Körfez’de er meydanına çıkacak

reklam
Pehlivanlar Körfez’de er meydanına çıkacak
Son Güncelleme :

21 Eylül 2021 - 11:46

179 views
reklam

Körfez Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Taşköprü Yağlı Güreşlerinde yaklaşık 50 baş pehlivan olmak üzere toplam 500 pehlivan er meydanına çıkacak.

Körfez Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Taşköprü Yağlı Güreşlerinde yaklaşık 50 baş pehlivan olmak üzere toplam 500 pehlivan er meydanına çıkacak.

47. Altın Kiraz Festivali kapsamında Körfez Belediyesi tarafından düzenlenecek olan geleneksel Taşköprü Yağlı Güreşleri, 26 Eylül tarihinde saat 09.30’da başlıyor. Körfez Taşköprü Er Meydanı’nda düzenlenecek geleneksel güreşlerin tanıtım toplantısı, gerçekleştirildi. Toplantıya Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, başpehlivanlar ve antrenörler katıldı. Toplantıda konuşan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, yaklaşık 50 başpehlivan olmak üzere 500 güreşçinin er meydanına çıkacağını söyledi.

Başkan Söğüt, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, “İnşallah 26 Eylül’de saat 09.30’da Taşköprü Er Meydanında, başpehlivan ve pehlivanlarımızı ağırlamanın şerefini, onurunu, gururunu yaşayacağız. Burada birçok boydan 500 tane güreşçimiz olacak. 50’ye yakın baş pehlivanımız olacak. Şu an yanımızda gördüğünüz hem Kocaelimizin hem ülkemizin değişik yerlerinden başpehlivanlarımız burada olacak. Özellikle lansman toplantımıza da katıldıkları için her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Her biri kıymetli, güçlü pehlivanlarımız. Kocaeli aslında çok başpehlivan çıkartmış bir şehir” dedi.

Güreşlere vatandaşların yoğun ilgi göstermesini beklediklerini ifade eden Söğüt, “Biz bu adımı attık. Güreş severler yazın birçok şehirde yapılan yağlı güreşleri takip ediyor. Ama bizim için güzel olan, kendi çayırlarımızda bu güreşlerimizi izlememiz. Çayırlarda yağlı güreşleri izlemek ayrı bir keyif veriyor. Ben zaman zaman köylere çıktığımda, insanlarımız ‘başkanım bu sene yağlı güreşler var mı, ne zaman’ soruları ile karşılaşıyoruz. Bu da Körfez’de yağlı güreşlerin çok köklü olduğunu gösteriyor. İnşallah 26 Eylül’de Taşköprü Er Meydanında başpehlivanlarımız kispet giyecekler” diye konuştu. – KOCAELİ

Pehlivanlar Körfez'de er meydanına çıkacak
Pehlivanlar Körfez'de er meydanına çıkacak
Pehlivanlar Körfez'de er meydanına çıkacak
Pehlivanlar Körfez'de er meydanına çıkacak

Kaynak: İHA

reklam

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam