‘Gereken cevap en kısa sürede verilecek’ - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 03:51

‘Gereken cevap en kısa sürede verilecek’

Erbil’de meydana gelen ve Türk diplomatları hedef alan hain saldırının ardından, saldırıyı kınayan açıklamalar peş peşe geldi.

reklam
‘Gereken cevap en kısa sürede verilecek’
Son Güncelleme :

29 Ağustos 2020 - 22:09

290 views
reklam

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye’nin Erbil  Başkonsolosluğunda çalışan Türk diplomatın şehit edildiği saldırıya gereken  cevabın en kısa sürede verileceğini bildirdi. Şentop, Twitter hesabından Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğundaki  görevlinin şehit edilmesiyle ilgili paylaşımda bulundu.

Irak’ın Erbil kentinde düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye’nin Erbil  Başkonsolosluğunda çalışan Türk diplomatın savunmasız bir haldeyken şehit  edildiğini öğrendiğini belirten Şentop, “Bu hain saldırıya gereken cevap en kısa  sürede verilecektir. Milletimizin başı sağ olsun.” dedi.

“SALDIRIYI LANETLİYORUM”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Erbil’de diplomatlarımıza yönelik saldırıyı lanetliyor, hayatını kaybeden konsolosluk çalışanımıza Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Saldırıyı gerçekleştirenlerin bulunması için ilgili makamlarımız çalışmalarını sürdürmektedir” dedi. 

‘ÇALIŞMA BAŞLATILDI’

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Erbil’deki menfur saldırıda hayatını kaybeden konsolosluk çalışanımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Faillerin bulunması için çalışma başlatıldı. Bu hain saldırıyı yapanlara gereken cevap verilecektir” dedi.

‘HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ’AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, Twitter hesabından Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğundaki  görevlinin şehit olduğu saldırıyla ilgili paylaşımda bulundu. Erbil Başkonsolosluğunda bir görevlinin Başkonsolosluk dışında  uğradığı silahlı saldırı neticesinde şehit olduğunu öğrendiğini belirten Çelik,  şunları kaydetti:

“Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesinin ve milletimizin  başı sağolsun. Dünyanın her yerinde milletimizin talimatlarını yerine getirmek  için fedakarca çalışan görevlilerimiz var. Barış içinde bir dünya için ve ülkemizin insanlığa mesajını hayata  geçirmek için fedakarca çalışıyorlar. Ülkemizin çıkarlarını korumak ve dünyaya  mesajını hayata geçirmek için gayret ediyorlar. Bu uğurda lanetli saldırılara  uğrayıp şehadet mertebesine erenleri hiçbir zaman unutmayacağız. Rahmet  diliyoruz.”

KEMAL KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bütün  komşularımızın, bütün ülkelerin şunu bilmesi lazım; bizim diplomatlarımız, yurt  dışında çalışan arkadaşlarımız Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil ediyorlar. Onlara  yapılan her saldırı Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılmış bir saldırıdır ve biz bunu  asla ve asla hoş görmeyiz ve bunun mutlaka nedenlerini öğrenmek isteriz.” dedi. 

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğundaki bir görevlinin  şehit edildiği saldırıya ilişkin İstanbul dönüşü, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda  gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erbil’den acı bir haber geldiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, Dışişleri  Bakanlığına bağlı görevlinin, bir lokantada saldırıya uğramasının ve hayatını  kaybetmesinin, herkesi derinden üzdüğünü söyledi.

Saldırının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu aradığını ve  kendisinden bilgi aldığını aktaran Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Bazı bilgiler verdi Sayın Dışişleri Bakanı. Tabi faillerin  yakalanması en büyük arzumuz. Gerek Bağdat gerek Erbil ile görüşmeler devam  ediyor. Umarım önümüzdeki süreç içinde failler yakalanır. Biz önce şunu ifade  etmek isteriz. Bütün komşularımızın, bütün ülkelerin şunu bilmesi lazım; bizim  diplomatlarımız, yurt dışında çalışan arkadaşlarımız Türkiye Cumhuriyeti’ni  temsil ediyorlar. Onlara yapılan her saldırı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne  yapılmış bir saldırıdır ve biz bunu asla ve asla hoş görmeyiz ve bunun mutlaka  nedenlerini öğrenmek isteriz. Erbil ve Bağdat bu bağlamda gerekli özeni umuyorum  göstereceklerdir. Faillerin bir an önce bulunması ve gerekli cezanın verilmesi  konusunda çaba harcamalarını isteriz, bu da bizim en büyük dileğimizdir.”

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam