Hindistan, Türkiye'nin başvurusunu reddetti - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

25 Ekim 2024 - 01:21

Hindistan, Türkiye'nin başvurusunu reddetti

Hindistan, Türkiye'nin başvurusunu reddetti
Son Güncelleme :

24 Ekim 2024 - 17:38


BRICS Genişleme Kararını Askıya AldıBRICS ülkelerinin liderlerinin yaptığı toplantıda, yeni üye kabul etmeme kararı alındı. En son İran, Mısır, Etiyopya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan BRICS'e katıldı. Türkiye, Azerbaycan ve Malezya da resmi üyelik başvurusu yapmıştı. Ancak, uzmanlar BRICS'in yakın zamanda genişlemeyeceğini belirtiyorlar. Bunun sebeplerinden biri, genişlemeye karşı olan birçok ülkenin bulunması.
BRICS Nedir?2006 yılında Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin tarafından kurulan BRIC, gelişmekte olan ülkelerin uluslararası alanda daha fazla söz sahibi olmasını hedefleyen bir organizasyon olarak hayata geçti. 2011 yılında Güney Afrika'nın katılımıyla ismi "BRICS" olarak değiştirildi. BRICS'in temel amacı, ABD’nin liderlik ettiği Batı eksenine karşı, küresel Doğu ve Güney’in çıkarlarını koruyan bir platform oluşturmaktır. Örgüt, aynı zamanda IMF, Dünya Bankası ve Birleşmiş Milletler gibi Batı’nın egemen olduğu kurumlarda reform talebinde bulunmaktadır.
BRICS'in Ekonomik GücüBRICS ülkeleri dünya nüfusunun %45-50'sine sahip ve dünya ekonomisinin %30’unu kontrol ediyor. Ekonomik büyüklük açısından ülkeler arasında farklılıklar olsa da, BRICS, küresel kalkınmada önemli bir aktör olarak kabul ediliyor. Enerji alanında da kritik bir rol oynayan BRICS ülkeleri, dünya ham petrolünün %45'ini ellerinde bulunduruyor.
Kaynak: SÖZCÜ

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam