DEM Parti’den flaş açıklama – Kocaeli Gazetesi - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

25 Ekim 2024 - 11:30

DEM Parti’den flaş açıklama – Kocaeli Gazetesi

DEM Parti’den flaş açıklama – Kocaeli Gazetesi
Son Güncelleme :

25 Ekim 2024 - 2:48

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM açılışında DEM Parti grubuyla tokalaşmasını takiben başlayan ‘çözüm süreci’ tartışmaları, Bahçeli’nin tarihi çağrısı ile yeni bir boyuta taşındı.

Bahçeli, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile ilgili olarak, “İzolasyonu sonlandırılsın, terörist başı gelip DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün sona erdiğini ilan etsin, ardından umut hakkını kullanmak için başvuru yapsın. Hodri meydan! Bu teklife hazırız,” demişti.

Bahçeli’nin bu çağrısına DEM Parti’den ilk yanıtı Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları verdi. Hatimoğulları, Bahçeli’ye yönelik, “Öcalan’ın üzerindeki izolasyon mutlaka kaldırılmalıdır. Şerefli bir barış için girişimde bulunmaya hazırız,” şeklinde konuştu.

ÖCALAN’DAN İLK MESAJ

Siyaset arenasındaki açıklamalarla ilgili ise dün dikkat çeken bir gelişme yaşandı. 43 ay sonra DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan’ı ziyaret etti. Ömer Öcalan, bugün yaptığı paylaşımda ise Abdullah Öcalan hakkında “Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim” dedi.

“İMRALI HAZIR, ÖCALAN HAZIR”

Ömer Öcalan’ın İmralı ziyaretinin ardından gözlerin çevrildiği DEM Parti’den son açıklama geldi. Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan,

“Tecrit ortadan kalktı diyemeyeceğimizi kendisi (Öcalan) söylüyor. Görüşme sağlandı Ömer Öcalan tarafından. Yıllardır başvurular yapıyoruz ama ilk defa yıllar sonra görüşme sağlandı. 3 satır gibi görünen bu mesaj kendi içinde pek çok mesajı barındırıyor. Birincisi tecridin devam ettiğini kendisi ifade ediyor. İkincisi ‘koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik’ olduğunu söylüyor. Yani İmralı hazır, sayın Öcalan hazır. Peki devlet hazır mı? Sıra bu çağrıyı yapanlar ve destekleyenlerde. Artık bu sözü hayata geçirme zamanı” ifadelerini kullandı.

“GİZLENEN HERHANGİ BİR GÖRÜŞME YOK”

Sayın Öcalan’ın sağlık durumun iyi olduğunu belirten Doğan, “Spekülasyonlar maksatlıdır. Arka kapı diplomasisi yok. Kamuoyundan gizlenen herhangi bir görüşme yok.

Bu tartışmalar henüz adına ‘süreç’ diyeceğimiz bir yere evrilmiş değil” ifadelerini kullandı.

Kaynak: YENİÇAĞ

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam