Biz İzmit’i ‘Kazan’maya geldik! – En Kocaeli - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

25 Ekim 2024 - 21:24

Biz İzmit’i ‘Kazan’maya geldik! – En Kocaeli

Biz İzmit’i ‘Kazan’maya geldik! – En Kocaeli
Son Güncelleme :

15 Ekim 2024 - 5:21

İzmit Belediyesi’nde MHP’nin etkili muhalefet yapan meclis üyelerinden İlker Kazan, yeni il başkanı Tuncay Batı tarafından ilçe başkanı olarak atanmıştı. Şu sıralar yönetimdeki görev dağılımları üzerinde çalışan Kazan yeni görevi sonrasında En Kocaeli Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu.

ÇALIŞMALARIMIZI GÖRDÜLER

MHP İzmit İlçe Binası’nda gerçekleştirdiğimiz röportajda göreve geliş süreci, kentin sorunları ve ilçe teşkilatının gelecekteki rolü hakkında değerlendirmelerde bulunan İlker Kazan şunları kaydetti; “ Önceki çalışmalarımız değerlendirildi, genel merkezimiz ve yeni gelen il başkanımızın takdirleriyle bu koltuğa oturduk. Daha önceki çalışmalarımızı gördüler, bizim başarılı olabileceğimizi düşündüler ve görevi tevdi ettiler. İnşallah bunu kimsenin başını aşağıya eğmeden başarıp İzmit’teki düşen oy sayımızı artırmayı düşünüyoruz.

KÜSKÜNLÜK YOK, KÜSENLER DE GELDİ

Yeni görevlendirmelerle birlikte ayrılıklar da oldu. Tabii şu an partimizde küskünlük yok. Hatta küskünlük olmasın diye biz eski il başkanımızı da çağırdık, ilçe başkanlarımızı da çağırdık. Hatta küsenler şu an teşkilatımıza geldi. Devir teslim yapmadım ama başkanımı çağırdım. İşlerinden dolayı uygun değildi.

350’YE YAKIN ÖNERGE VERDİM

Meclisteki muhalefet tarzım buraya gelmemde muhtemelen etkili olmuştur. Partimizde mahalle başkanlığından başlayan bir süreçte başkan yardımcılıkları da yaptım. Mecliste 300-350’ye yakın önergen vardı. Oradaki çalışmalarımızı genel merkezimiz beğendi ve bizi buraya takdir etti.

O ZAMAN DA BAŞKANIMIZ DI ŞİMDİ DE BAŞKANIMIZ

Fatma Kaplan Hürriyet’in ziyareti bizi memnun etti tabii ki. Belediye başkanının bizi gelip ziyaret etmesi önemli. Çünkü daha önce de ekip arkadaşıydık, beraber çalışmıştık, beraber görev aldık. O zaman da başkanımızdı, şimdi de başkanımız. Kendisi bizden randevu istedi, hatta atandığımız gün çiçek gönderdi. Partimden eleştiri almadım. Fatma Hanım da zaten kendisi de söyledi. Daha önce İYİ Partili oldu. Hani biraz bize yaklaştı ama bu sefer ülkücü hareketin kendisine geldi.

KENDİSİ DE İZMİT’İ İSTEMİYOR

Çalışmalarımızın üstüne bir taş da biz koyarak inşallah dedim sizi oradan uğurlayacağız. Kendisi zaten gördüğüm kadarıyla İzmit Belediyesi’ni istemiyor. Yani o büyükşehire çalışıyor. Çünkü İzmit Belediyesi’ni isteyen birisi İzmit’te çalışır, Gebze‘de çalışmaz.
Yani ben şimdi İzmit Başkanı adayı olacaksam İzmit’te iş yaparım. Gebze’de iş yapmam veya Karamürsel’de iş yapmam. Bu nedenle ben büyükşehiri düşündüğünü düşünüyorum. O yüzden zaten kendisi de gidecek. Ben de göndermiş olacağım. İzmit’i isteyen birisi İzmit’te çalışır.

İNCİTMEDEN SİYASET YAPACAĞIZ

Muhalefeti hep dozunda yaptım. Hiç karalayıcı olmadık. Kıvamında incitmeden, genel başkanımızın dediği gibi incitmeden yapıcı ve olumlu siyaset yapacağız. Vatandaş için yapacağız. Yani belediyenin yapmadığını biz belediyeye yaptırmak adına siyaset edeceğiz. Kazanan İzmit olacak.

EN BÜYÜK SORUNU ÇÖP!

İzmit’in şu anki en büyük sorunu çöp. İzmit’te 102 tane mahalle var. 11-12 tane çöp arabasıyla temizlemeye çalışıyoruz. Ve temizlenmiyor. Araçlar arızalı. Satılan arsaların paralarını sordum ilk mecliste. Meclis üyelerinr verdiğim önerge. Bunu zaten daha önce de sormuştum. Onun cevabını alamadığım için bir daha dedim sorayım ki bu paralarını ne yaptınız? Ne aldınız? Belediyeye ne kattınız? İzmit’e ne katkınız oldu? Bunları sorduk. Çünkü şimdi bugün bakıyorsunuz çileklere bile sahip olamıyoruz. Düşünün bir de çileğimizi çaldırıyoruz. Bakıyoruz, arabalarımız kızağa çekilmiş. Parça alamıyoruz. Arabanın bir tanesini yedek parça gibi kullanıyoruz. Bunu Fatma Başkan’a gerekli şekilde soracağız.

YAPILAMAYAN BİR SÜRÜ ŞEY VAR!

Belediyeyi çalışır bir hale getireceğiz. Gördüğüm kadarıyla maddi olarak kitlenmiş bir belediye var. Ve bu kadar arsa satmamıza rağmen yapılamayan bir sürü şey var. Yani ben biliyorum 50 milyonluk arsaya biz onay verdik. Satıldı bu arsa. Ama yapılamadı. Mesela ben sordum Gölkay Park’ı 25 milyona yıktılar. 50 milyona yaptılar. 75 milyon daha fazla ve bugün ihaleye çıkıyoruz. İhaleyi karşılayamıyoruz.

DÜĞÜN SALONUNU 1 TL BEN YAPTIRDIM

Okula giden çocuklara pantolon, kırtasiye yardımları yapılsın diye ilk önergeyi vermiştim ilk meclise geldiğimde. İhale iptal oluyor. Bunların nedenlerini araştırarak halkımıza açıklayıcı, yapıcı, belediyeye çalıştıracak bir siyaset yapacağız. İzmit’te düğün salonu 1 TL. Onu da Cumhur İttifakı’na dayalı olarak ben yaptırdım.

KÖYLER ESKİ STATÜYE KAVUŞACAK

Verdiğim önerge sayesinde 2025 yılında mahalle olan köyler yeniden köy statüsüne dönecek. Bu ekonomik olarak vatandaşlara avantaj sağlıyor. Belediyeye avantaj sağlamıyor. Çünkü belgesinin yarı parası alacak, suyu yarı parası alacak. Köyler resmiyette mahalle olunca vatandaşın ödeyeceği miktarlar artıyor.

YÖNETİM ŞAMPİYONLAR LİGİ

Yönetim listemiz onaylandı. Yürütmeyi oluşturmamız gerekiyor. Perşembe günü yönetimimizi toplayıp arkadaşlarımızı birbiriyle tanıştıracağız. Ama yönetimimiz Şampiyonlar Ligi. Avukatlarımız, doktorlarımız, petrolcümüz, esnaflarımız, eski yöneticilerimizden bir karışım yaparak çok güzel bir buket yaptık. Üçte biri yeni isim. Yönetimde yeni yüzler olacak. 5 tane avukatımız yer alacak.

KÜSKÜN ÜLKÜCÜLERE ÖNEM VERECEĞİZ

Bizim en önemli gündem maddemiz sahada az olmamız. Cumhur İttifakı’na verebilecek en büyük gücün İzmit’ten verileceğine inanıyorum. Şimdi en büyük sorun bizde 102 tane mahallemiz var. Kocaeli’deki en çok mahallesi olan ilçe İzmit. En yoğun katılımın da buradan olması gerekiyor. Bu nedenle mahallelerimize, mahalle başkanlarımıza önem vereceğiz. Küskün ülkücülerimize önem vereceğiz.

KAYBETTİĞİMİZ ARKADAŞLARIMIZI GERİ KAZANACAĞIZ

İlk talimatımız küskün ülkücülerimizi ülkücü büyüklerimizle buluşturup onlardan fikir alışverişi yapmak. Sonuçta o mahallenin en eskisini görüp kimleri biz küstürmüşüz, kimleri biz kazanabiliriz, kimler bizden gitmiş. Davasına, liderine kötü laf söylememiş, ülküsüne ihanet etmemiş herkese kapımızı açacağız, kaybettiğimiz arkadaşlarımızı geri kazanacağız. En önemli özelliğimiz bu, en büyük düşüncemiz bu, yapmak istediğimiz en büyük projemiz bu.

LİDERİMİ 10 KERE DİNLEYİP 20 KERE DÜŞÜNMEN LAZIM

Biz bunu yaptığımız zaman daha önce iktidar olmuş bir ülkücü hareketin tekrar Kocaeli’de hareketlenmesini, İzmit’te hareketlenmesini sağlayacağız. Benim liderimi anlamak için 10 kere dinleyip 20 kere düşünmen lazım. 20 kere de okuman lazım. Liderin çok ince nüansları vardır. Bunu herkes anlayamaz.

ÜZGÜNLÜKLE YAZMIŞ OLABİLİRLER

Şimdi bazı arkadaşlarımız o günkü üzgünlükle Sinan Ateş hakkında bazı paylaşımlar yapmış olabilirler ama liderimizin konuyu konuşmasından sonra bunların hepsi kapatılmıştır. Bunu sorgulamak yöneticilerimize düşmez. Genel merkezimiz bize talimat verir. Yapmamız gereken şey kanunla zaten bellidir. Gerekli cezaları kim ne alıyorsa ne yapıyorsa onları alır. Ama bizim gözümüz kulağımız liderimizdedir. Liderimiz ne derse onu yapacağız. Dediğimiz gibi arkadaşlar bir üzgünlük, bir kırgınlıkla yazmış olabilirler. Bunları arkadaşlarımız illaki düzeltmiştir.

BURAYA GELMEM VİTES YÜKSELTİYORUZ DEMEK

Benim buraya gelmem zaten vites yükseltmemiz demek. Her mecliste biliyorsunuz 5 taneden aşağı olmama kaydıyla önerge veriyorduk. Meclise zaten önergeyle başladım. Daha önce verdiğim önergeyle. Bu önümüzdeki mecliste de önergelerim var. Bizi izlemeye devam etsin İzmit. Biz İzmit’i geri almaya geldik.

Yeni başkan iddialı: Biz İzmit’i ‘Kazan’maya geldik!

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam