BU BAŞARI KOCAELİ’DE İLK VE TEK – Kocaeli Gazetesi - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

26 Ekim 2024 - 09:32

BU BAŞARI KOCAELİ’DE İLK VE TEK – Kocaeli Gazetesi

BU BAŞARI KOCAELİ’DE İLK VE TEK – Kocaeli Gazetesi
Son Güncelleme :

17 Ekim 2024 - 0:22


BU BAŞARI KOCAELİ’DE İLK VE TEK

Haber albümü için resme tıklayın

TÜBİTAK’ın yüksek bütçeli, önemli projelerinden olan TÜBİTAK 4005 ve TÜBİTAK 4008 projelerinde Kocaeli ilinde ilk ve tek kabul edilen projeler Körfez Bilim ve Sanat Merkezinden. Körfez Bilim ve Sanat Merkezi özel yetenekli öğrencilere eğitim veren bir kurumdur. 2024 yılında TÜBİTAK’ta Kocaeli ilinden kabul edilen projelerin ikisi de Körfez Bilim ve Sanat Merkezindendir. Kuruluşunun 3. Yılında büyük başarıyla adını yazdıran Körfez Bilim ve Sanat Merkezi başarılarıyla TÜBİTAK 4005 ve TÜBİTAK 4008’de Kocaeli’yi temsil eden tek kurum oldu.

ÜRETKEN YAPAY ZEKA TEKNOLOJİLERİNİN EĞİTİMDE KULLANIMI BİLGİ VE FARKINDALIK EĞİTİMİ

Bu projede öğretmenlerin eğitim aracı olarak üretken yapay zekânın yerini öğrenerek derslerini verimli gerçekleştirebilmeleri hedeflenmiştir. TÜBİTAK’ın 4005 “YENİLİKÇİ EĞİTİM UYGULAMALARI” çağrısı için hazırlanan; Körfez Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Dr. Özlem URAL Yürütücülüğündeki 123B904 proje nolu “Üretken Yapay Zeka Teknolojilerinin Eğitimde Kullanımı (Bilgi ve Farkındalık Eğitimi)” isimli proje Türkiye’de 190 proje arasından TÜBİTAK tarafından kabul edilen ve desteklenen 45 proje arasına girmiştir.

PROJE BİLGİLENDİRME FAALİYETLERİ

Eğitim etkinliklerine başlamadan önce Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Körfez Kaymakamlığı, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi dekanlığına proje bilgilendirme ziyaretleri gerçekleştirildi.

PROJE ETKİNLİKLERİ 2-6 Eylül 2024 GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr Funda DAĞ’ ın proje uzmanı olarak yer aldığı ve Kocaeli’ deki farklı branşlardan 24 öğretmenin katılım gösterdiği etkinlikler Körfez Bilim ve Sanat Merkezinde 5 gün boyunca 9.00 15.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Proje etkinlikleri sonucunda katılımcı öğretmenlere ve proje ekibine katılım belgesi ve plaket takdim edildi. Proje yaygınlaştırması için çeşitli bilimsel makale ve bildiriler için çalışmalar yapılmaktadır. Sonuç raporu yıl sonunda yayınlanacaktır.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.