İsrail iran’a saldırdı – Kocaeli Gazetesi - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

26 Ekim 2024 - 09:27

İsrail iran’a saldırdı – Kocaeli Gazetesi

İsrail iran’a saldırdı – Kocaeli Gazetesi
Son Güncelleme :

26 Ekim 2024 - 4:15

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, “İsrail’e yönelik son aylarda devam eden saldırılara yanıt olarak, şu anda İran’daki askeri hedeflere hassas saldırılar düzenlenmektedir” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, İsrail ordusunun, İran ve müttefiklerinden gelen gelişmeleri takip ettiği, hem saldırı hem savunma açısından tam bir hazırlık halinde olduğu belirtildi.

Durumun sürekli olarak değerlendirildiği ve halihazırda iç cephe talimatlarında bir değişiklik yapılmadığı vurgulanan açıklamada, iç cephe talimatlarına uyulması gerektiği, halkın gelişmelerden anlık olarak bilgilendirileceği kaydedildi.

İsrail devlet televizyonu KAN, İsrail’in İran’a saldırmadan önce ABD’yi bilgilendirdiğini bildirdi.

İRAN MEDYASI DOĞRULADI

İran medyası, patlama seslerinin duyulduğunu bildirdi

İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansının haberinde, “Bir kaç dakika önce Tahran’da patlama sesleri duyuldu.” ifadelerine yer verildi.

İran devlet televizyonu da başkent Tahran’daki patlama haberlerini doğruladı.

Haberde, “patlamanın kaynağının henüz belli olmadığı” aktarılırken “bazı patlama seslerinin ise hava savunma sistemlerinden kaynaklandığı” bilgisi verildi.

HAVALİMANLARI VE RAFİNERİLERDE OLAĞANÜSTÜ DURUM YOK

Yarı resmi Tesnim Haber Ajansı ise olayla ilgili detayların daha sonra açıklanacağını belirterek, Tahran’daki Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı ile Mehrabad Havalimanı’nda olağanüstü bir durum yaşanmadığını bildirdi.

Haberde, sosyal medyada patlamaya dair yayınlanan görüntülerin bir kısmının eski olduğunun tespit edildiği ve bu geceki patlamalarla ilgili olmadığı ifade edildi.

Öte yandan yarı resmi Mehr Haber Ajansı, Tahran’daki petrol rafinerisinden görüntüler paylaşarak, rafineride herhangi bir patlama yaşanmadığını aktardı.

SURİYE’DE ŞAM VE HUMUS’A EŞ ZAMANLI SALDIRI

İran’ın başkenti Tahran’daki patlamalarla eş zamanlı olarak Suriye’nin başkenti Şam ve Humus ilinde de patlamalar meydana geldiği bildirildi.Suriye’deki rejimin ajansı SANA’nın haberinde, Şam yakınlarında patlama seslerinin duyulduğu belirtildi. 
Rejime yakın sosyal medya hesaplarına göre, Humus’ta da patlama sesleri duyuldu. 
Şam ve Humus’ta Hizbullah ile İran destekli gruplar yoğun varlık gösteriyor. 

ABD MEDYASI: MİSİLLEME BAŞLADI

ABD medyası İsrail’in, bu ayın başlarında Tahran’dan gelen bir saldırının ardından İran’a misilleme saldırılarına başladığını açıkladı. Haberde, İran devlet medyasına göre Cumartesi sabahı yerel saatle Tahran’da çok sayıda patlama duyulduğu ifade edildi.

Bu arada Haber ajanjı Reuters da saldırıların İran’ın 1 Ekim’de gerçekleştirdiği balistik füze bombardımanına İsrail’in beklediği yanıtın olası başlangıcı olabileceğini duyurdu.

ABD: BİZ KATILMADIK AMA HAKLI BULUYORUZ

ABD’den üst düzey bir yönetim yetkilisi Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD’nin İsrail ordusunun İran’a yönelik operasyonlarına katılmadığını açıkladı. Yetkili, “İsrail’in, bir meşru müdafaa uygulaması olarak ve İran’ın 1 Ekim’de İsrail’e yönelik balistik füze saldırısına yanıt olarak İran’daki askeri hedeflere yönelik hedefli saldırılar düzenlediğini anlıyoruz. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Sean Savett, yaptığı açıklamada, “Operasyon hakkında daha fazla bilgi için sizi İsrail hükümetine havale ediyoruz” dedi.

F-16’LARI ORTA DOĞU’YA KAYDIRDI

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), ABD Hava Kuvvetleri’ne ait çok sayıda F-16’nın Almanya’dan Orta Doğu’ya kaydırdığını bildirildi. F-16 savaş uçaklarından hangi ülkeye kaç tane gönderildiği konusunda bir açıklama yapılmadı.

NETANYAHU SIĞINAKTA

İsrail Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’daki saldırı sırasında Cumartesi günü yerel saatle erken saatlerde Tel Aviv’in Kirya askeri üssündeki bir sığınakta olduğu açıklandı. Netanyahu’nun ofisi tarafından paylaşılan fotoğrafta, Netanyahu’nun İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve diğer askeri yetkililerin yanında oturduğu duyuruldu.

‘HASSAS SALDIRI’ SONA ERDİ AÇIKLAMASI

İsrail ordusu, İran’daki askeri hedeflere yönelik “hassas ve hedefli” hava saldırılarını tamamladığını söyledi. Türkiye saatile sabaha kaşı 06.00 sularında İsrail Savunma Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, “Misilleme saldırısı tamamlandı ve görev yerine getirildi” denildi. “Uçaklarımız güvenli bir şekilde evlerine döndü.”

İsrail Hava Kuvvetleri, İran’ın geçen yıl İsrail’e ateşlediği füzeleri üretmek için kullanıldığını söylediği “füze ​​üretim tesislerini” vurdu. Ayrıca İsrail ordusunun “İsrail’in İran’daki hava operasyon özgürlüğünü kısıtlamayı amaçlayan karadan havaya füze dizilerini ve ek İran hava yeteneklerini” vurduğu da belirtildi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam