KOÜ’de Sanatla Meme Kanseri Farkındalığı Konferansı – En Kocaeli - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

27 Ekim 2024 - 01:21

KOÜ’de Sanatla Meme Kanseri Farkındalığı Konferansı – En Kocaeli

KOÜ’de Sanatla Meme Kanseri Farkındalığı Konferansı – En Kocaeli
Son Güncelleme :

19 Ekim 2024 - 5:53

Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Çelik, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayla Ergin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süreyya Temel, akademik ve idari personel ile öğrenciler katılım sağladı.

HAREKETSİZ BİR YAŞAMDAN KAÇINMALARINI SÖYLÜYORUZ

Açılış konuşmalarını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayla Ergin ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süreyya Temel’in gerçekleştirmesinin ardından konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk: ”Meme kanseri erken tarama ve teşhis ile önlenebilen, tedavi edilebilen bir hastalıktır. O nedenle hep “Erken Teşhis Hayat Kurtarır” deriz. Son dönemlerde konuyla ilgili bilinçlenme biraz daha artsa da hala arzu ettiğimiz farkındalığa ulaşabilmiş değiliz. İnsanlara, sağlıksız beslenme, stres, aşırı kilo ve hareketsiz bir yaşamdan kaçınmalarını söylüyoruz. Eğer ailede meme kanseri geçmişi olan biri varsa genetik testlerin yaptırılması ve doktorun bilgilendirilmesi gerektiği ile ilgili sıklıkla bilgilendirme yapıyoruz.

SAĞLIĞIMIZI ERTELİYORUZ

Belki utanmadan kaynaklı, belki “bana bir şey olmaz” anlayışı, belki de hayat koşturmasında sağlığa zaman ayıramama diyelim, ama her ne dersek diyelim bir şekilde ya kaçıyoruz ya da erteliyoruz sağlığımızı. Halbuki her şeyin başı sağlık. Sözlerimi sonlandırırken, Konferansın düzenlenmesinde emeği geçen Güzel Sanatlar Fakültemiz ile Sağlık Bilimleri Fakültemize teşekkür ediyorum. Birazdan burada müzik dinletisi ile kulaklarımızın pasını silecek ve kum sanatı ile farkındalık yaratacak tüm sanatçılarımıza şükranlarımı sunuyorum. Sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum.’’ Dedi.

MÜZİK DİNLETİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri; Solist Ali Doğan Nur, Keman da Nazlı Başak Başak, Çello da Yeşim Madanoğlu ve Piyano da Neşe Grançer Okay tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Ardından Dr. Ramazan Yumrutepe tarafından Kum Sanatı ile Meme Kanseri Farkındalığı isimli gösteri gerçekleştirdi. Program, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayla Ergin ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süreyya Temel tarafından plaket verilmesinin ardından fotoğraf çekimleri ile sona erdi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam