Kocaeli’nin Gebze İlçesinde Servis Kazası Davasında Cezalar Verildi - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

22 Ekim 2024 - 18:48

Kocaeli’nin Gebze İlçesinde Servis Kazası Davasında Cezalar Verildi

Kocaeli’nin Gebze İlçesinde Servis Kazası Davasında Cezalar Verildi
Son Güncelleme :

19 Ekim 2024 - 9:34

11 views

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 9 Kasım 2021 tarihinde meydana gelen ve bir kadın ile dört öğrencinin hayatını kaybettiği, 17 öğrencinin yaralandığı servis kazasına ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, servis sürücüsü Mehmet Ö.’ye 21 yıl 9 ay hapis cezası verirken, diğer 6 sanığa da hapis cezaları uygulandı.

Kazanın, Emlak Konutları Anadolu Lisesi öğrencilerini taşıyan Mehmet Ö. idaresindeki servis midibüsünün önce Birsen Giriş isimli yayaya çarpması ve ardından takla atarak dere yatağına düşmesi sonucu gerçekleşti. Kazada yaralananlar arasında bulunan Birsen Giriş ve öğrencilerden Mert Efe Akıllı (14), Rabia Üst (14), Esma Nur Avcı (13) ve Ege Yılmaz (15) hastanede hayatını kaybetti.

Sürücü Mehmet Ö.’nün kanında metamfetamin ve amfetamin gibi uyuşturucu maddeler tespit edilmişti. Mahkeme, sürücünün araç kullanma yeterliliğinin olmadığını belirterek, kendisine “taksirle birden fazla kişinin ölüme ve yaralanmasına sebep olma” suçundan ağır bir ceza verdi.

Diğer sanıklar, araç sahibi, servis firması sahipleri ve okul müdürü de çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı. Duruşmada, sanıklardan bazıları hakkında yakalama kararı çıkarılırken, araç sahibi Muammer A. beraat etti.

Mahkeme, kazada emniyet kemerinin bulunmadığını ve midibüsün ikiz plaka kullandığını da belirtti. Duruşma, tarafların ifadeleriyle devam etti.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam