Nakit kabul etmiyor. Faturadan bile faiz istiyor! – En Kocaeli - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

27 Ekim 2024 - 17:31

Nakit kabul etmiyor. Faturadan bile faiz istiyor! – En Kocaeli

Nakit kabul etmiyor. Faturadan bile faiz istiyor! – En Kocaeli
Son Güncelleme :

21 Ekim 2024 - 15:11

Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu’da sadece elektrik dağıtım hizmeti veren SEDAŞ değil, elektrik pazarlama ve faturalandırma işlerini yürüten SEPAŞ da eylem ve uygulamalarıyla illallah dedirtiyor.

SEÇENEK YOK!

Faturalarını internetten SEPAŞ’ın sitesi üzerinden ödemek isteyenler adeta şok yaşıyor. Çünkü kurumun sitesinde “Nakit ödeme” seçeneği ve imkânı bulunmuyor. Elektrik faturası ödemek için siteye giren aboneler direkt olarak taksitli ödemeye yönlendiriliyor. Ancak taksitli ödemelerde vade ve faiz farkının ilave edilmesi dikkatlerden kaçmıyor.

“SEPAŞ’A DUR DİYECEK BİR YETKİLİ YOK MU?”

SEPAŞ Müşteri Hizmetlerini aradıklarında “Nakit ödeme seçeneğimiz yok” yanıtını alanlar tepkili ve öfkeli. Gazetemizi arayan aboneler, “Böyle bir uygulama sadece SEPAŞ’ta var. Peşin ödeme, aylık ödeme seçeneği nasıl bulunmaz? Bunun adı faizcilik, vatandaşın sırtından ilave para kazanmak değil de nedir? SEPAŞ’a dur diyecek bir yetkili yok mu?” ifadelerini kullandı.

ÇOK TAKSİT ÇOK FAİZ

Aylık faturaların üzerinden bile faiz geliri elde etmenin derdine düşen SEPAŞ, örnekte olduğu gibi 544 liralık bir fatura için tek çekim ödeme seçeneği bulundurmuyor. Fatura iki taksit için 580, üç taksit için 589, dört taksit için 598, beş taksit için 607, altı taksit için 616, yedi taksit için 624 liraya çıkıyor.

Nakit kabul etmiyor. Faturadan bile faiz istiyor!

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.