Asıl kurulmazsa Kandıra çöplük olur! – En Kocaeli - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

27 Ekim 2024 - 23:22

Asıl kurulmazsa Kandıra çöplük olur! – En Kocaeli

Asıl kurulmazsa Kandıra çöplük olur! – En Kocaeli
Son Güncelleme :

22 Ekim 2024 - 12:35

Konu gündeme geldiği tarihlerde projeye açık açık destek veren ve “ Yeni çöp tesisi Kandıra’ya kurulsun. Çünkü bölgenin ihtiyacı” başlıklı uzun bir yazı yazan Dursun Yılmaz, bu kez “KANDIRA’YA ÇÖP İMHA TESİS İSTEMİYORUZ DEMEK, KANDIRA ÇÖPLÜK OLSUN DEMEKTİR. KANDIRA NASIL MI ÇÖPLÜK OLUR?” başlıklı yine uzun bir paylaşım yaptı. İşte Yılmaz’ın son paylaşımı;

BÖLGEMİZİN EKONOMİSİ CANLANACAK

“Kandıra’ya çöp imha tesis istemiyoruz demek kandıra çöplük olsun demektir.
Kandıra nasıl mı çöplük olur?

16 Ağustos 2024 NESOS GİOSB’da üretime başladı. Atığını İzaydaş’a gönderiyor. Kandıra GİOSB alt yapı, zemin düzenleme çalışmaları bitmek üzere. 106 Adet fabrika alanı var. Bazı fabrikalar birden fazla yer aldığı için önümüzdeki bir iki yıl içinde 90 civarı fabrika faaliyete geçecek. Bu fabrikalar Domates, Şeker, Et, Süt, Bakliyat, Fındık, Kuruyemiş, Sebze ve benzeri gıdalar üretecek.
Yer tahsisi yapılan işletmeler, fabrikalarını kurmak için hazırlar. Teslim edilen arazide 2 yıl içinde fabrikasını kurmayan şirketin arsa tahsisi iptal edilecek. 9150 kişi çalışacak. Öncelik Kandıra bölge insanları istihdam edilecek. Yapılacak üretimin %50’si ihraç edilecek.
Bu fabrikalar Kandıra ve çevresinden 60 bin aileye alım garantili ürün ektirecek. Aile nüfusu ile 200 bin civarı insana ekmek kapısı açacak. Bölgemizin ekonomisi canlanacak.
2025’te bölgede bir Meslek Lisesi kurulacak, fabrikaların talebi doğrultusunda hem çalışıp hem okuyarak meslek sahibi ustalar yetişecek.
ÇED Raporuna olur vermesi gereken 22 kurumun çoğunluğu olur verdi. Oluru beklenen birkaç kurum da pek yakında olur verecek ve tesisin yapımına başlanacaktır.

KURULMAZSA ASIL O ZAMAN ÇÖPLÜK OLACAK

Türkiye de yılda 13 milyon 600 bin ton domates üretiliyor. 2 milyon tunundan salça yapılıyor. 2 milyon ton domatesten 300 bin ton salça oluyor. 1 milyon 700 bin ton çöpe çıkıyor.
Kandıra GİOSB’da kurulacak salça fabrikaları Türkiye üretiminin % 5’i olan 100 bin ton domatesten 15 bin ton salça çıkartacak. Kalan 85 bin ton atığı imha edecek bir tesise ihtiyaç var.
Salça fabrikaları gibi, Et Süt Patates Soğan Biber ve benzer gıda maddelerini işleyecek olan diğer 90 fabrikadan çıkacak 100 binlerce ton atık şayet imha edilmezse önce Saltıklar Göletine ardından Namazgah Barajına, benim işyerime 30 metre mesafedeki, Kandıra’nın kenarı boyunca akan Namazgah deresinden taa Sarısu sahiline kadar bütün Kandıra’yı çöplüğe çevirecek. O atık imha tesisi kurulmazsa asıl o zaman bölgenin nasıl bir çöplüğe dönüştüğünü hep birlikte görüp yaşarız.

İÇME SUYU SİSTEMİ ÇÖPE DÖNÜŞÜR!

Namazgah Barajına kurulan sistem ile Kandıranın en yüksek tepesi olan Hacımazlı /Gençali Mahallesinin üst tarafındaki arıtma tesisi deposuna düzenli olarak su basılıyor.
Bu su orada arıtıldıktan sonra, direkt olarak Baba Tepe’deki Kandıranın ana dağıtım depolarına geliyor ve Kandıra merkez ile bütün köylerin su depolarına gönderiliyor…
Hatta İzmit ve Derince’nin köylerine bile buradan su gidiyor. Şayet bu çöp imha tesisi kurulmazsa Kandıra Namazgah Barajındaki bütün bu içme suyu sistemi ÇÖPE DÖNÜŞECEĞİNDEN İPTAL OLUR. Sorun üstüne sorun biner, gayrı sonra çöz çözebilirsen.

GEBZE’DEKİ TESİS ÇED SÜRECİNDE

Kandıra İzmit sınırına kurulacak olan Bio Kurutma tesisi çoklu filtre sistemi ile tutulacak olan gazı kurutulup toz haline getirilmiş atığın içine, enjekte edilerek paketlenip yakıt halinde enerji olarak çimento fabrikalarına satılacaktır.
Kurutma sistemi olduğu için zemine herhangi bir sızıntı ve havaya gaz salınımı olmayacaktır. Kaldı ki kurulacak zemin tamamen kayalıktır.
Kandıra’daki sürecin bir benzeri de Gebze Şekerpınar Balçık Köyünde kurulacak olan tesis için ÇED süreci devam ediyor.
Bu ikisi kurulduğunda artık teknik olarak miadını dolduran İzaydaş da yeniden reorganize edilerek yeni sisteme uyarlanacak. Bu üçü bittiğinde Kocaeli bi nefes alacak. Gerektiğinde yenileri de farklı bölgelere kurulacaktır. Başkaca alternatifi de yoktur. Aksi halde bu şehir çöpten arınamaz.

AK PARTİ YIPRANSIN DİYE…

Bu tesisin kurulması gerektiğini aslında çok iyi gören bilen ama görmek istemeyen muhalefet partilerinin yöneticileri, AK Parti ve belediye başkanları yıpransın da ne olursa olsun, gerekirse bölge çöpe dönsün, çöksün düşüncesi ile hareket ediyor. Bakın yönetemediler işte, demek için kendilerine zemin hazırlamak adına halkımızı gösteri eylemlerine yönlendiriyorlar.

BEKLEDİĞİ MAKAMA GELEMEYENLER…

Tabi bir de bu istemezükçü grubun içinde AK Parti’de beklediği makama gelemediği için partiyi terk edenler ve hatta parti içinde olup da makam sırasının kedilerine gelmeyenler, seçilmiş mevcut yönetimler yıpransın sıra bize gelir beklentisi ile protesto gösterilerine destek veriyorlar. Olanların derdinin tesis olmadığını dağdaki çoban bile görüyor.

ELEŞTİRİYE AÇIK

Bütün yazılarımız, bölgemiz hakkındaki düşüncelerimiz, “Senin savunduğun şu şu görüşler yanlış, doğrusu budur” diyecek her türlü eleştiriye açıktır. Ancak terbiyesizlikte / saygısızlıkta sınır tanımayıp aslı olmayan iftiralar atarak karşısındaki kişiyi aşağılayıp, alay ederek hakaret edince kendisini üstünmüş gibi görenlere de rastlıyoruz maalesef.
Fikirle tartışmaya EVET
Küfürle tartışmaya HAYIR”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam