Hamsi el yakıyor! Palamutu geçti – En Kocaeli - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

25 Ekim 2024 - 13:35

Hamsi el yakıyor! Palamutu geçti – En Kocaeli

Hamsi el yakıyor! Palamutu geçti – En Kocaeli
Son Güncelleme :

25 Ekim 2024 - 5:41

Büyütmek için resme tıklayın

İzmit’te geçtiğimiz Eylül ayında Hamsi fiyatları kilosu 50 TL’den satılıyordu. Palamutta ise bolluk yaşanmış tanesi 70 TL’ye kadar gerilemişti. Ancak fiyatlar yeniden fırladı.

PALAMUT TANESİ 150 TL

Bugün de Perşembe Pazarı’nda satılan balıkların tezgahtaki fiyatları el yaktı. Palamut dün tanesi 200 TL’den satılırken bugün ise tanesi 150 TL’den satılıyor. Geçtiğimiz aylarda 50 TL’ye kadar inen hamsi fiyatları ise kilosu 250 TL’ye kadar yükseldi.

HAVA ŞARTLARI AVI ETKİLEDİ

Balık fiyatlarının artış nedenini soruşturan gazeteci Nurettin Kolaylı şunları aktardı; “Havanın elverişli olmamasının balıkçıların denize açılmasını etkilediğini kaydeden balıkçılar, son bir haftadır balıkçıların denize açılamadığını ve bu nedenle av yapılamadığını ifade etti. Balıkçıların denize açılamaması nedeniyle balıkların satış fiyatının etkilenirken, tezgahlarda satışa sunulan balık fiyatlarının neredeyse üçe katlandığı dikkat çekti.”

PALAMUTLAR HAMSİLERLE BESLENİYOR!

Öte yandan fiyatlarda yaşanan yükselişin nedenini açıklayan balıkçılar palamut bolluğunda hamsi sayısında azalma meydana geldiğini söyledi. Palamutların hamsi balığı ile beslendiğini ifade eden balıkçılar fiyat artışının nedenini bu şekilde açıkladı.

İŞTE GÜNCEL FİYATLAR

İstavrit kilo: 200 TL
Palamut tane: 150 TL
Hamsi kilo: 250 TL
Sardalya kilo: 150 TL

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.