İşte Gebze Belediyesi’ni yalanlayan görüntüler! – En Kocaeli - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

24 Ekim 2024 - 21:18

İşte Gebze Belediyesi’ni yalanlayan görüntüler! – En Kocaeli

İşte Gebze Belediyesi’ni yalanlayan görüntüler! – En Kocaeli
Son Güncelleme :

11 Ekim 2024 - 15:14

Haber albümü için resme tıklayın

Ülke gündemini sarsan olay Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti. Bugün tam da Gebze Büyükşehir Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün barınağı ziyaretinden sadece 1 gün sonra katliam yaşandı. Sokak köpeklerinin öldürülerek çöplere atıldığının ihbarını alan vatandaşlar doğruca barınağa gitti.

İĞNE İZLERİNE DE RASTLANDI

Çöp konteynerlerinin yanında öldürülmek suretiyle siyah poşetlere bağlanmış yavru kediler dahil bir çok sokak hayvanının cansız bedenleri belediye çalışanlarının işlemi sırasında yakalandı. Vatandaşlar poşetleri kendi elleriyle açarak bazı hayvanların can çekiştiğini, bazılarının hastalıklı olmadığını ve bazı hayvanların da yavru olduklarını fark etti. Öte yandan poşetlerin içerisinde enjektörlere ve hayvanların üzerinde iğne izlerine de rastlandı.

VALİLİK HAREKETE GEÇTİ

Gebze Büyükşehir Belediyesi’ne tepkiler çığ gibi büyüdü. Sosyal medyada “Gebze’de Katliam Var” başlığı on binlerce insan tarafından kullanılarak konu ulusal gündeme taşındı. Başkan Büyükgöz sessizliğe bürünürken Kocaeli Valiliği konuyla ilgili soruşturma açıldığını duyurdu. Bir süre sonra da Gebze Belediyesi’nden konu hakkında yazılı açıklama geldi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Belediyeden gelen açıklamada sorumluların ilgili soruşturma tamamlanana kadar açığa alındığı bildirildi. Öte yandan hayvanların öldürülmediğini çeşitli sebeplerden ötürü zaten ölü oldukları vurgulandı.

‘ÖLÜ HAYVANLAR’ DENİLDİ

Açıklamada “Kamuoyuna yansıyan cansız sokak hayvanı görselleri: Balçık Barınma alanımız ve sokaklarımızdan ekiplerimizin cansız olarak topladığı 16 sokak köpeği, Gebze’de meydana gelen trafik kazaları sonucu yaşamını kaybeden 3 köpek ve kendi sağlık sorunları nedeniyle kurtarılamayan 10 köpeğe aittir. Aynı zamanda görüntülere yansıyan kedilerden 9 tanesi sokaklarımızdan çeşitli sebeplerle ölmüş olarak toplanan, 4 tanesi trafik kazası ile ölen ve 2 adet tedaviye cevap vermeyerek ölen kedilere aittir” ifadeleri kullanılmıştı.

YENİ GÖRÜNTÜLER YAYINLANDI!

Ancak sosyal medyada Gebze’deki barınağın drone ile çekilmiş görüntüleri yayıldı. Asayiş Berkemal isimli hesabın paylaştığı görüntülere göre belediye personellerinin sokak hayvanlarına iğne vurduğu, bazı personellerin ise iğne vurulan hayvanları çöpe attığı görüntüler yer aldı. Bu görüntüler Gebze Belediyesi’nin açıklamalarına ters düştü.

İşte Gebze Belediyesi'ni yalanlayan görüntüler!
İşte Gebze Belediyesi'ni yalanlayan görüntüler!
İşte Gebze Belediyesi'ni yalanlayan görüntüler!

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.