Kocaeli’de kasaplar sınıfı geçti! – En Kocaeli - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

24 Ekim 2024 - 19:30

Kocaeli’de kasaplar sınıfı geçti! – En Kocaeli

Kocaeli’de kasaplar sınıfı geçti! – En Kocaeli
Son Güncelleme :

24 Ekim 2024 - 14:26

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetimleri geçtiğimiz günlerde çok ses getirmiş, bazı büyük firmalardan alınan numunelerde domuz, kanatlı ve tek tırnaklı etin tespit edildiğine yönelik raporlar infial yaratmıştı. O firmalardan biri de Köfteci Yusuf’tu.

ALGI OPERASYONU DENİLDİ

Tağşiş listesinde adı geçmeyen ancak daha sonra denetim sonuçları medyaya sızan Köfteci Yusuf firması, etlerinde domuz eti tespit edildiğine dair raporların gerçeği yansıtmadığını ve teknik hatalar içerdiğini, sızdıranların ise algı operasyonu peşine olduklarını savunmuştu.

“NEREDEN ALDIĞINI AÇIKLASIN O ZAMAN”

Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam da kamuoyunu meşgul eden bu konu hakkında “Denetim yapılmış, tespit edilmiş. Bakanımız yalan söylemez. Madem etine güveniyor, nereden et aldıklarını açıklasın o zaman. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” çıkışında bulunmuştu.

OPERASYON İDDİASINA KATILMIYORUM

Vatandaşların güvenilir eti kasaplardan temin ettiğinin altını çizen Başkan Şalgam gazetemize yaptığı değerlendirmede denetimlerden kusursuz bir şekilde geçtiklerini vurguladı. Şalgam “Devletimizin yaptığı denetimlere sonuna kadar güveniyoruz. Neden bir firmada çıkıyor da diğerinde çıkmıyor? Operasyon yapılıyor iddiasına katılmıyorum. Devlet aslı görevi neyse onu yapıyor Bütün herkesin de bu denetimlere güvenmesi lazım.

MAHALLE KASABI TERCİH EDİLMELİ

Kasaplarımızda da her 3 ayda bir periyodik olarak denetimler yapılıyor. Tarım İl Müdürlüğü’nden ekiplerimiz gelerek numuneler alıyor. Kocaeli bu konuda sınıfı geçti. Danayı kendimiz kesiyoruz. Mezbaha harici de hayvan kesimi yapmayız. Vatandaşlarımız dışarıdan alınan ucuz etlere fazla itibar etmemeli. Mahalle kasabını tercih etmeli. Kocaeli’de kasapların hepsi denetimlerde sınıfı geçti” dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam