Dilovası’ndaki Çevre Kirliliğine 465 Bin 585 Lira Ceza - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2024 - 22:22

Dilovası’ndaki Çevre Kirliliğine 465 Bin 585 Lira Ceza

reklam
Dilovası’ndaki Çevre Kirliliğine 465 Bin 585 Lira Ceza
Son Güncelleme :

15 Ocak 2024 - 8:14

46 views
reklam

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde faaliyet gösteren bir fabrikanın bacasından çevreyi kirleten salınım olduğu ihbarı üzerine, yetkililer tarafından yapılan inceleme sonucunda firma hakkında 465 bin 585 lira idari ceza uygulandı. Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, ilgili firmaya gerekli uyarılar yapıldı.

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde, çevreyi kirleten firmaya 465 bin 585 lira ceza kesildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçede faaliyette bulunan bir fabrikanın bacasından farklı renkte salınım olduğu ihbarı üzerine, Vali Seddar Yavuz’un talimat ve koordinesinde, bölgeye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü teknik ekipleri ile AFAD ve itfaiye ekiplerinin sevk edildiği belirtildi.

Teknik personel tarafından yapılan ilk inceleme ve değerlendirmelerin sonucuna yer verilen açıklamada, “Firma tarafından üretilen, tank içerisine dökülen asit içerikli yüzey temizleme kimyasalı ve suyun etkileşime girmesi sonucu havaya bir miktar gaz çıkışı olduğu, tankta meydana gelen sızıntı üzerine firma tarafından suyla karışan kimyasalın vidanjörle çektirildiği tespit edilmiştir.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, olayda herhangi bir yaralanmanın yaşanmadığı aktarılarak, ilgili firmaya gerekli tebligat ve uyarıların yapıldığı, sebep olduğu kirlilikten dolayı 465 bin 585 lira idari ceza uygulandığı bildirildi.

Kaynak: AA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam