SAHTE GAZİLER FEDERASYONU KARTVİZİTİYLE VATANDAŞLARI DOLANDIRDIĞI ÖNE SÜRÜLEN ÖZCAN AYBEY’İN İDDİALARININ ODAĞINDAKİ FEDERASYON BAŞKANI LEVENT YÜCEL KONUŞTU. - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

23 Nisan 2024 - 22:12

SAHTE GAZİLER FEDERASYONU KARTVİZİTİYLE VATANDAŞLARI DOLANDIRDIĞI ÖNE SÜRÜLEN ÖZCAN AYBEY’İN İDDİALARININ ODAĞINDAKİ FEDERASYON BAŞKANI LEVENT YÜCEL KONUŞTU.

reklam
SAHTE GAZİLER FEDERASYONU KARTVİZİTİYLE VATANDAŞLARI DOLANDIRDIĞI ÖNE SÜRÜLEN ÖZCAN AYBEY’İN İDDİALARININ ODAĞINDAKİ FEDERASYON BAŞKANI LEVENT YÜCEL KONUŞTU.
Son Güncelleme :

31 Ocak 2023 - 16:49

79 views
reklam

Sahte Gaziler Federasyonu kartvizitiyle vatandaşları dolandırdığı öne sürülen Özcan Aybey’in iddialarının odağındaki federasyon başkanı Levent Yücel konuştu.

Türkiye Şehit Yakınları ve Gazileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı kartvizitiyle onlarca vatandaşı dolandırdığı iddia edilen 15 Temmuz gazisi Özcan Aybey, kendisini dolandırdığı iddiasında bulunan Veli Ö.’nün Federasyon başkanı Levent Yücel’e “Özcan’ın federasyonla ilgili yoktur” demesi için 400 bin TL verdiğini iddia etti. İddiaların odağındaki Yücel hakkındaki iddialarla ilgili Yeniçağ’dan Tolga Şahin’e açıklamalarda bulundu.

“FEDERASYONA ALMAYI DÜŞÜNDÜM ANCAK UYARDILAR”
Başkan yardımcılığının bağış karşılığı verilebilecek bir makam olmadığını belirten Yücel, “Doğrudur kendisi her vatandaşın yapabileceği gibi federasyonumuza bağışta bulunmuştur. Bir yıla yakında federasyonumuzun işlerinde yer kiralama gibi işlerde bize yardımcı oldu. Gayet gayretliydi. Daha sonraki süreçte kendisi bir gazetede “federasyon başkan yardımcısı” unvanını kullanmış. Ben gayretlerinden dolayı kendisini federasyona almayı düşündüm.

“KENDİSİNE VERİLMİŞ RESMİ BİR BELGE YOKTUR”
Ancak bazı gazi arkadaşlar, Özcan’la ilgili bana uyarılarda bulunup, kendisi hakkında çıkan haberi gösterdi. Ben bu olaydan sonra kendisini federasyona almaktan vazgeçtim. Bu iddialar federasyona almamak için geçerli sebeplerdir. Gaziler uyarmasa federasyona almayı düşündüm. Kesinlikle benim tarafımdan kendisine verilmiş resmi bir belge yoktur başkan yardımcısı yapıldığına dair. Bu olaydan sonra biz federasyona bağış almaktan da suistimallerin önüne geçmek için vazgeçtik. Zaten 4-5 sene gibi bir süreçte toplamda en fazla bu kadar bile yoktur ama en fazla 30 bin TL bağış yapılmıştır federasyonumuza. Bu rakam herkesin yaptığı toplam bağış rakamıdır”
 dedi.

“PARA ALMAYI BIRAKIN TELEFON GÖRÜŞMEM BİLE YOK”
Özcan Aybey’in federasyonla ilgili yoktur demek için Veli Ö.’den 400 bin TL aldığına yönelik iddialarla ilgili ise Levent Yücel, “Benim Veli’den bırakın 400 bin TL almayı, 4 TL almışlığım yoktur. Sadece kendisinin Fethiye’ye gittiğimde çayını içmişliğim vardır. Bunun dışında kendisine bir olaydan dolayı kırgın olduğum için kendisiyle 6-7 aydır görüşmemekteyim. Yani para almayı bırakın, Veli ile bir telefon görüşmem bile yoktur” dedi.

“BAŞKAN YARDIMCISI YAPTIĞINI BANA SÖYLEDİ”
Dönemin federasyon genel sekreteri A.B ise, “Başkan Yücel başkan yardımcısı kartını Özbey’e kendisinin verdiğini bana söylemişti. Ancak şimdi kartı verdiğini reddediyor. Kartı verdiğini söylediğine dair belgeler bunları mahkemeye sunacağız” dedi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye Şehit Yakınları ve Gazileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı kartvizitiyle onlarca vatandaşı dolandırdığı iddia edilen Özcan Aybey halen aramızda serbestçe dolaşmaya devam ediyor. Derneğin resmi sitesinde ismi bulunmayan Aybey mahkeme tutanaklarında mesleğini “tekniker” olarak belirtirken Mercedes C-200’e binmesi ve milyonlarca liralık işler yapmasıyla dikkat çekiyor.

BAŞKAN YARDIMCISI AMA HİÇBİR DERNEK KAYDI YOK
İçişleri Bakanlığı’nın resmi yazısında hiçbir dernekte üyelik kaydı olmadığı belirtilen Aybey’in iddialara göre kendisini, “Korona vardı bu nedenle kurul toplanmadan kartvizitimi verdiler” şeklinde savunduğu öne sürülürken Gaziler Federasyonu tarafından kuruluş aşamasındaki maddi yardımları nedeniyle Aybey’e bu belge verildiği iddia ediliyor. Ancak federasyon tarafından 21 Ekim 2021’de sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımda dernek yöneticilerinin isimleri belirtilirken “başkanın, başkan yardımcısıyım diyerek federasyonumuzun ismini kullananlara itibar etmeyin” uyarısı yapılıyor.

ÜST DÜZEY İSİMLERLE FOTOĞRAFI VAR
Fethiye’de 34 RTE 60 plakalı aracıyla “Plaka bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bana verildi. Yeğeni gibi sever beni Cumhurbaşkanı” diyerek vatandaşların güvenini sağladığı öne sürülen Aybey iddialara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılarken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İstanbul eski Valisi Vasip Şahin ile çekilen fotoğraflarını vatandaşlarla ilişkisinde güven unsuru olarak kullanıyor.

DEVLET ERKANI ZİYARET EDİYOR
Diğer 15 Temmuz’da İstanbul Eyüpsultan’da sol bacağından vurularak 15 Temmuz gazisi olduğu belirtilen Özbay, 2021’de 15 Temmuz’un sene-i devriyesinde Özbay, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat beraberinde Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, İlçe Jandarma Komutanı Rüştü Şen, İlçe Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı Reşit Gödelek, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk tarafından evinde ziyaret ediliyor.

“GAZİLİĞİMİ VE FEDERASYONU KULLANACAĞIM”
Özcan Aybey tarafından dolandırıldığını iddia eden Veli Özgün adlı vatandaş, “Yurtdışında yaşıyordum. Türkiye’ye geldiğimde Fethiye’de bir mekanda L…. adlı arkadaşım vasıtasıyla bu şahısla tanıştım. Baktım ki kaymakam geliyor selam veriyor, emniyet müdürü geliyor selam veriyor, jandarma komutanı geliyor selam veriyor, dedim ki bu adam güvenilir biri herhalde. Tanıştıktan bir zaman sonra Özcan Aybey bana Kars’ta bir krom maden işletmesinin olduğunu ve satın alma işlemi sonrası yandaki madene devrederek kar elde edebileceğimizi söyledi.

Gaziliğimi, federasyonu kullanacağım satın alma işleminde” dedi. Aybey’e bu işlem için 950 bin TL’yi banka aracılığıyla gönderdim. Bunun karşılığında kendisi arabasını benim üzerime yaptı teminat olarak. Arabayı satın aldıktan sonra ben yurtdışına çıktım. Kendisi beni bu süreçte aradı ve meclise girip çıkmakta sorun yaşadığını arabayı tekrar onun üzerine yapmam gerektiğini belirtti. Ben de bu süreçte edindiğim güvene istinaden arabayı Aybey’in üstüne yaptım” dedi.

KAYMAKAMDAN ALDIĞI ARSAYI GERİ İSTİYOR
Aybey tarafından krom madeni işinin olmadığı üzerine kendisini arandığını belirten Özgün, “Aybey beni arayarak krom maden işinin olmadığını ancak iki tane benzinlik bulduğunu söyledi. Maden için gönderdiğim parayı ön ödeme olarak saydırdığını söyleyen Aybey, kaymakamdan satın aldığım arsayı benzinliğin 2.ödemesi saydıracağını bu nedenle arsayı onun üstüne yapmamı istedi. Ben de arsayı onun üzerine yaptım. Aramızda alacak verecek yok diye bana ibraname imzalamalısın muhasebede sorun, karışıklık çıkmasın diye” dedi. Ben de daha önceden adını duymadığım bu belgeyi benzin istasyonunu alıyoruz sanarak imzaladım. Benzin İstasyonunun devir işleminde mali müşavirden öğrendiğime göre, benzin istasyonu çalışmıyormuş ve davalıkmış. 150 bin TL’ye istasyon sahiplerine burayı satacağını söylemiş. Allah’tan müşavirin uyarısıyla tescil ettirmedik de davalık sorunlu yer üstüme kalmadı.” dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam