Su altı kazı çalışmalarında Roma dönemine ait toprak kandil bulundu - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 03:55

Su altı kazı çalışmalarında Roma dönemine ait toprak kandil bulundu

reklam
Su altı kazı çalışmalarında Roma dönemine ait toprak kandil bulundu
Son Güncelleme :

30 Eylül 2022 - 11:24

87 views
reklam

KOCAELİ’nin Karadeniz kıyısındaki Antik Kerpe Limanı’nın gün yüzüne çıkarılması için başlatılan su altı kazı ve araştırma çalışmalarında, Roma dönemine ait toprak kandil bulundu.

KOCAELİ’nin Karadeniz kıyısındaki Antik Kerpe Limanı’nın gün yüzüne çıkarılması için başlatılan su altı kazı ve araştırma çalışmalarında, Roma dönemine ait toprak kandil bulundu.

Kandıra ilçesinin Kerpe sahilinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü onayıyla, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kocaeli Müze Müdürlüğü tarafından Antik Kerpe Limanı’nda geçen sene su altı araştırmaları başlatıldı. Antik dönemden Osmanlı dönemine kadar ticari yolların önemli noktalarından biri olarak hizmet veren antik limanın gün yüzüne çıkarılması için başlatılan çalışmalarda Roma dönemine ait kazıma tekniğiyle yapılmış kalp desenini andıran bitkisel motifli bir pişmiş toprak kandil bulundu. Eser, korunması amacıyla Kocaeli Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Kaynak: DHA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam