Biz düşman işgalinden kurtulmadık! – En Kocaeli - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

24 Ekim 2024 - 23:21

Biz düşman işgalinden kurtulmadık! – En Kocaeli

Biz düşman işgalinden kurtulmadık! – En Kocaeli
Son Güncelleme :

12 Ekim 2024 - 1:37

Konuyla ilgili iki ayrı paylaşım yapan Adnan Üner, önce “Dilimde tüy bitti: 12 Ekim diye Gebze’nin bir kurtuluşu yok” diye yazdı. Üner takipçilerinin sorularına da tek tek yanıt verdi, 12 Ekim tarihinin mantıksızlığını izah etti.

Dilimde tüy bitti: Biz düşman işgalinden kurtulmadık!

DETAYLI AÇIKLAMA YAPTI

Adnan Üner konuyla ilgili yaptığı ikinci paylaşımında ise Gebze’nin kurtuluşunun kutlanmasını isteyen Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit’i hedef aldı. Üner bu kez konuyla ilgili çok detaylı bir yazı kaleme aldı ve şunları yazdı:

KAYMAKAMLIK KOLTUĞU HİÇ BOŞ KALMIŞ MI?

“Kaymakam bey.
Gebze kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit emretmişler. Gebze’nin kurtuluşu kutlanacak.
Kaymakam bey araştırmış ve demiş ki evet 12 Ekim Gebze’nin kurtuluşudur ve resmi törenle kutlanacaktır.
Kendinden önceki kaymakamı arayıp bu 12 Ekim niye kutlanmıyor diye sormamış.
Bakın Kaymakam Bey oturduğunuz o koltuğu bir araştırın bakalım, Gebze Kaymakamlığı koltuğu hiç boş kalmış mı? Hiç Kaymakamlık makamı iptal edilmiş mi? Hiç oraya İşgal Kuvvetleri Komutanı gelmiş mi?
Kurulduğundan beri Gebze Kaymakamlığı Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde kesintisiz göreve devam etmiştir.
İşgal olan yerlerde Kaymakamlıklara İşgal Kuvvetleri Komutanları yerleşmiştir.

GENELKURMAY’IN 1979 TARİHLİ CEVABI

Gelelim kaymakam Bey’in 12 Ekim dayanağına;
Dönemin Gebze Belediye Başkanı Sedat Tüze’nin 2 Ocak 1979 tarihli yazısına, Genelkurmay Başkanlığı 18 Ocak 1979 tarihinde cevap vermiş.
“2.Türkiye Büyük Millet Meclisi ile müttefikler ve Yunan Hükümet temsilcisi arasında, 10 Ekim 1922’de Mudanya Askeri Anlaşması imza edilmiştir. Sözü edilen anlaşmaya göre, Şile, Gebze, Darıca Hattı (çizgisi) Türkiye Büyük Millet Meclisi hükümeti sınırları içine alınmıştır. Adı geçen hat Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti Ordusuna bağlı olan 61. Tümen Süvari Birliği tarafından 12 Ekim 1922 günü işgal edilmiştir. Başka bir değişle 10 Ekim 1922 günü Gebze Düşman işgalinden kurtarılmıştır.”
İşte Genelkurmay’dan gelen bu Mudanya Askeri Anlaşmasına dayanarak 13 Ekim 1922 ortaya atılmış, sonra Gebze belediye Meclisi de bir karar alarak bu tarih Gebze’nin kurtuluşu demiştir.
İşgal zamanında İngilizler Tren istasyonlarının olduğu yerlere birer manga asker bırakırlarmış. Gebze Tren istasyonuna da bir manga Asker bırakmışlar. Bu 10-15 Askerden oluşan manga da Gebze’nin Yazıçayır’na (şimdiki Stadın olduğu bölge) gelip buraya 3-5 tane çadır kurmuşlar.

İŞGAL ALTINDA OLAN BİR YERDE ORDU OLUR MU?

Bu askerler de sonradan Pakistan’ı kuran müslümanların olduğu Hintli askerlermiş.
Avukat İlter Özdemir abi “Adnan ben Ahmet Göçeoğlundan dinlemiştim. “Gebze Müftüsü Hüseyin Hüsnü Bey oğlu ve ben (çocuktum) olduğum bir grupla bu askerlerin yanına gittik. Askerlerin Çavuşu elinde Kuran biz Müslüman dedi ve okumaya başladı. O arada Müftünün oğlu ezberden okuyarak Askere eşlik edince, Çavuş biz nereye geldik niye geldik diye söylendi.”
Ahmet amcanın anlattığı bu anıyı böyle anlatır Yahya Kaptanın hayatı kitabının yazan Avukat İlter Özdemir.
6 Ekim de İstanbul’u teslim alan Osmanlı Ordusu, İstanbul’a gitmeden önce bir seneden fazla Hereke, Tavşancıl, Demirciler ve Eskihisar’da Osman Hamdi Bey’in Köşkünde bekliyorlar. İşgal altında olan bir yerde ordu olur mu?

YAPIN BİR PANEL, ÇIKSIN DOĞRULAR!

Bazı kayıtlara göre bölgede Yunan ve İngiliz Mezalimi var. Osmanlı kayıtları yazıyor diyorlar.
Bölgede Darıcalı Rum çetesi Anesti Kaplan (Kaptan) ile Şile Yeniköy merkezli Yeniköylü Yorgi başta olmak üzere 25’in üzerinde Rum ve Ermeni Çete varmış ve bunlar Köyleri basarak direniş gösterenleri alarak Mezalim yapıyorlarmış.
Bunlara da karşıda Yahya Kaptan, Balçıklı Ethem ve Şile’de Rum köyü Yeniköy’ü yakan Molla Mevlüt gibi Türk çeteler vardı.
Son olarak bu bölgenin bilenleri Haluk Dursun (rahmetli), Erhan Afyoncu, Vahdettin Engin ve İlter Özdemir gibi insanların bilgileri kaynakları ortada.
Yapın bir panel çıksın doğrular meydana. Belki biz yanlış biliyoruz.
Kaymakam bey.
7 Ekim Şile’de Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı kurtuluşu kutladı.
6 Ekim İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu kurtuluşu kutladı.
Oraları kurtaran ordu oradan geri dönmüş ve oralara giderken kurtarmayı unuttuğu Gebze’yi 12 Ekim’de kurtarmış.
Zinnur Büyükgöz “Sen de 12 Ekim’i kutlayacaksın” diyorsan sen bilin.”

Dilimde tüy bitti: Biz düşman işgalinden kurtulmadık!
Dilimde tüy bitti: Biz düşman işgalinden kurtulmadık!

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.