Diyetinize ekleyebileceğiniz süper besinler – En Kocaeli - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

25 Ekim 2024 - 11:17

Diyetinize ekleyebileceğiniz süper besinler – En Kocaeli

Diyetinize ekleyebileceğiniz süper besinler – En Kocaeli
Son Güncelleme :

13 Ekim 2024 - 22:02

Sağlıklı bir yaşam için dengeli ve renkli beslenmenin önemi büyüktür. Bunun en etkili yollarından biri, besin değeri açısından güçlü olan süper besinleri diyetinize dahil etmektir. Vitamin, mineral, antioksidan yönünden zengin bu besinler, vücudun ihtiyaç duyduğu birçok besin ögesini sağlarken hastalıklara karşı koruma da sağlar. Gelin birlikte bu besinler nelermiş ve diyetimize nasıl ekleriz bakalım.

1. Kinoa
Protein ve lif deposudur. Yüksek miktarda bitkisel protein ve lif içerdiği için uzun süre tok kalmayı sağlar. Salatalarınıza, çorbalara ya da ana yemeklerinize kolayca ekleyebilirsiniz. Glutensiz bir tahıl olduğu için gluten intoleransı olanlar da rahatlıkla tüketebilir.

2. Avokado
Avokado, sağlıklı yağlar açısından zengin, kalp sağlığını olumlu yönde etkileyen bir meyvedir. İçerdiği Omega-3 yağ asitleri kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olurken, iyi kolesterolü artırır. Kahvaltıda zeytinyağı, karabiber, limon ile karıştırarak avokado ezmesi şeklinde tüketebilirsiniz.

3. Chia Tohumu
Besin değeri oldukça yüksek süper bir besindir. Sindirime yardımcı olan chia tohumu lif ve bitkisel protein açısından zengindir. Smoothielerinize, yoğurdunuza katıp tüketebilirsiniz. 

4. Aronya
Berry grubu meyvelerinden olan aronya yüksek antioksidan içeriğine sahiptir. Süper besin olarak adlandırılan aronya, hücreleri serbest radikallere karşı koruyarak yaşlanmanın yavaşlamasını sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirerek sağlığa büyük katkı sağlar. Ara öğünlerde, salatalarınızda,  smoothilerde bu meyveyi kullanabilirsiniz. 

5. Zeytinyağı
Güçlü antioksidan olan polifenollerden zengin olan zeytinyağı, kronik hastalıklara karşı koruyucudur. İyi kolesterolü yükseltip kötü kolesterolü azaltarak kalp sağlığını destekler. İltihap önleyici etkisi vardır. Mideyi rahatlatır, kabızlığa karşı etkilidir. Salatalarda, yemeklerde, pilavlarda kullanılabilir.

6. Kakao
Antioksidan, magnezyum, demir, lif açısından zengindir. İçeriğindeki feniletilamin sayesinde, tüketildiğinde mutluluk hissi verir. Yüksek lif oranı tokluk hissi sağlar. Meyvelerin üzerine katıp tatlı isteğinizi bastırabilirsiniz. Kahvenizin yanında kakao oranı yüzde 80 olan bitter çikolata tüketebilirsiniz.

7. Yoğurt
İçerdiği probiyotikler, protein, vitaminlerle tam bir süper besindir. Sindirim sistemi, kalp sağlığı, bağırsak sağlığı gibi vücuda birçok anlamda fayda sağlar. Ara öğünlerde meyvelerin yanında tüketilerek ani kan şekeri yükselmesinin önüne geçilebilir. 
Diyetinize ekleyeceğiniz bu besinler, vücudunuza ihtiyaç duyduğunuz lif, vitamin, mineral, antioksidanları sağlayarak sağlığınızı destekler. Beslenmenizde bu besinlere yer vermeyi ihmal etmeyin.

Diyetinize ekleyebileceğiniz süper besinler

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.