Faizler düştü, Kocaeli’de konut satışı arttı – En Kocaeli - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

26 Ekim 2024 - 11:27

Faizler düştü, Kocaeli’de konut satışı arttı – En Kocaeli

Faizler düştü, Kocaeli’de konut satışı arttı – En Kocaeli
Son Güncelleme :

17 Ekim 2024 - 14:34

Büyütmek için resme tıklayın

TÜİK tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre ilimizde geçtiğimiz yıla oranla konut satışlarında gözle görülür bir artış yaşandı. Kocaeli’de geçtiğimiz Eylül ayında toplamda 3 bin 290 konut satışı gerçekleşti. Geçtiğimiz yılın Eylül ayında ise bu rakam 2 bin 398 olarak kayıt altına alınmıştı.

PİYASALAR UZUN ZAMANDIR DURGUNDU, YATIRIMCI HAREKETE GEÇTİ

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu konut satışlarının artması hakkında şu değerlendirmeler de bulundu; “Piyasalar 3-4 aydır durgundu. Özellikle kira sözleşmelerindeki yüzde 25’lik sınırlamanın kalkmasıyla kiralardaki artışlar azaldı. Bankaların konut kredi faiz oranlarını düşürmesi de yatırım yapmak için bekleyen vatandaşları harekete geçirdi. Bu arada konut fiyatları da fazla yükselmedi. Öte yandan kira artışları da eskisi gibi yaşanmıyor. İnsanlar İzmit’te en az 8-10 bin lira bandında 3+1 evler bulabiliyorlar” açıklamalarında bulundu.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.