İşçiler ayaklandı. Filli Boya’da eylem var – En Kocaeli - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

28 Ekim 2024 - 06:19

İşçiler ayaklandı. Filli Boya’da eylem var  – En Kocaeli

İşçiler ayaklandı. Filli Boya’da eylem var  – En Kocaeli
Son Güncelleme :

28 Ekim 2024 - 1:00

Büyütmek için resme tıklayın

Petrol-İş’te örgütlü işçiler, sendikanın yetki belgesi kazanmasına rağmen işverenin toplu iş sözleşmesinden kaçındığını ifade ederek duruma tepki gösterdi. 1.000’den fazla işçinin çalıştığı fabrikada Petrol İş Sendikası, fabrikada çoğunluğu sağlamış ve yetki belgesini almıştı. Ancak bu gelişmeyle birlikte işveren, yetki belgesine itiraz etmiş ve ardından da sendika fabrikada eyleme başlamıştı.

EYLEME ÇIKTILAR

15 Ekim’de başlayan ve geride bıraktığımız 12 günden bu yana devam eden eylem sürecinde henüz bir gelişme yaşanmazken konuyla ilgili olarak sendikadan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Yeni örgütlediğimiz ve çoğunluk yetkisi aldığımız #BetekBoya işyerinde, işverenin itiraz hakkını kullanarak süreci mahkeme yoluyla uzatma çabasına girdi. Sendika olarak itirazın kaldırılarak masaya oturulması ve müzakere taleplerimizin karşılıksız kalması üzerine işyerinde uyarı eylemlerimize başladık. İşçilerin sendikalı çalışma hakkı engellenemez.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.