Kocaelili kuşçular, Manisa’da zirvede! – Kocaeli Gazetesi - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

28 Ekim 2024 - 15:16

Kocaelili kuşçular, Manisa’da zirvede! – Kocaeli Gazetesi

Kocaelili kuşçular, Manisa’da zirvede! – Kocaeli Gazetesi
Son Güncelleme :

28 Ekim 2024 - 10:21

Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu (TKKKF) tarafından düzenlenen 2024 Yılı Cumhuriyet Kupası Yarışması, kuş severlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Organizasyona 2 binin üzerinde kuşun katılması dikkat çekerken, Kocaeli Ornitholoji Derneği de 200’den fazla üyesiyle etkinlikte yer aldı.

29 MADALYA İLE DÖNDÜLER

Kocaeli temsilcileri, yarışmada gösterdikleri başarılarla göğsümüzü kabarttı. Yarışmaya katılan Kocaelili yarışmacılar, toplamda 12 birincilik, 10 ikincilik ve 7 üçüncülük elde ederek büyük bir başarıya imza attı. “Lancashire” cinsi kanaryasıyla boy gösteren Barış Gül, kazandığı 3 birincilikle en fazla altın madalya kazanan Kocaelili yarışmacı oldu. Ayrıca, “Yorkshire” cinsi kuşu ile yarışmada öne çıkan Mehmet Köse de toplamda kazandığı 5 derece ile en fazla madalya kazanan isim oldu.

ESEROĞLU KUTLADI

Kocaeli Ornitholoji Derneği Başkanı Burak Eseroğlu, yarışmada boy gösteren tüm yarışmacıları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Eseroğlu, “Bu yılki yarışma, sadece kuş severler için değil, aynı zamanda Kocaeli’nin kuşçuluk kültürü için de önemli bir dönüm noktası oldu. Yarışmacılarımızın gösterdiği özveri ve azim, bizim için büyük bir gurur kaynağı. Onlar, yalnızca madalyalarla ilimize büyük gurur yaşattılar” diye konuştu.

ETKİNLİKLERE DEVAM!

Eseroğlu, ayrıca dernek olarak alanında başarılı üyelerini desteklemeye yönelik çalışmalarına devam edeceklerini belirtti ve “Her yıl düzenlediğimiz etkinlikler, bilgilendirmeler ve sosyal aktivitelerle üyelerimize yönelik önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Bu sayede, gelecekte daha başarılı yarışmacılar yetiştirmek için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

14. IYCC SHOW İLİMİZDE!

Kocaeli, kanarya kuşu yarışmaları ile ilgili önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Her yıl düzenlenen İstanbul Canary Clup Show, bu yıl 2-3 Kasım tarihlerinde Kartepe Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Bu önemli organizasyonun hakem komitesinde, kuşçuluk alanında tanınmış isimler olan Brian Keenan, David O’Keeffe, Francesco Lepore ve Jason Brian Green gibi isimler yer alacak. Kocaeli’nin kuş sevgisi ve yarışmalardaki başarısı, kentimizin bu alandaki potansiyelini bir kez daha gözler önüne seriyor.

DERECE KAZANAN KOCAELİLİ YARIŞMACILAR

Barış Gül (Lancashire)

3 Birincilik, 1 İkincilik

Mehmet Köse (Yorkshire)

2 Birincilik, 3 Üçüncülük

Refik Başyiğit (Crest+Yorkshire)

1 Birincilik, 2 İkincilik, 1 Üçüncülük

Murat Aslan (Kahverengi Mozaik+İspinoz)

1 Birincilik, 2 İkincilik, 1 Üçüncülük

Cemalettin Topçu (Yorkshire)

2 Birincilik, 1 İkincilik

Burak Eseroğlu (Yorkshire)

1 Birincilik, 1 İkincilik

Yücel Acar (Yorkshire)

1 Birincilik, 1 Üçüncülük

Hüseyin Alan (İspinoz)

2 İkincilik

Yaşar Aydemir (Yorkshire)

1 Birincilik

Emir Oskan (Lancashire)

1 İkincilik

İlkler Tükenmez (Lancashire)

1 Üçüncülük

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam