Noterlere yeni düzenleme geliyor! – Kocaeli Gazetesi - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

27 Ekim 2024 - 07:34

Noterlere yeni düzenleme geliyor! – Kocaeli Gazetesi

Noterlere yeni düzenleme geliyor! – Kocaeli Gazetesi
Son Güncelleme :

20 Ekim 2024 - 13:51

Noterliklerle ilgili yeni düzenlemeleri içeren kanun teklifi Meclis‘in gündemine oturmuş durumda. AKP Grubu’nun hazırladığı bu teklif, noterlerin çalışma usul ve esaslarının yanı sıra işlem güvenliğine dair detayları da kapsıyor. Adalet Komisyonu’nda 22 Ekim tarihinde görüşülecek olan bu teklif, yargı sisteminde önemli değişiklikler öngörüyor.

Teklifin önemli maddelerinden biri, noterlik ücretlerinin ve diğer işlem giderlerinin ödeme yöntemlerini çeşitlendirmesi. Artık ödemeler, nakit dışında banka kartı ve kredi kartı kullanılarak da yapılabilecek. Bu değişiklik, işlemleri daha da kolaylaştırmayı hedefliyor.

Ayrıca, noterlik ücret tarifesinin düzenlenme tarihi de değiştiriliyor. Her yıl mart ayında yapılan düzenleme, artık ocak ayı başında gerçekleştirilecek. Bu değişiklik, yıllık planlamaların daha erken ve düzenli yapılmasına olanak tanıyacak.

Güvenlik açısından da önemli bir adım atılıyor. El yazısı ile imzalanarak hazırlanan noterlik işlemleri, güvenli elektronik imza ile Türkiye Noterler Birliği’nin bilişim sistemine kaydedilecek. Bu sayede, işlemlerin güvenliği artırılarak dolandırıcılık ve sahtecilik riskleri minimize edilmesi hedefleniyor.

Bu kanun teklifi, Adalet Komisyonu’nda görüşüldükten sonra genel kurulda ele alınacak. Yapılacak düzenlemelerin, noterlik hizmetlerinin daha çağdaş ve güvenli bir hale getirilmesi açısından önemli bir adım olması bekleniyor.

Kaynak: YENİÇAĞ

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam