YENİ DÜZENLEMELER YOLDA – Kocaeli Gazetesi - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

25 Ekim 2024 - 09:31

YENİ DÜZENLEMELER YOLDA – Kocaeli Gazetesi

YENİ DÜZENLEMELER YOLDA – Kocaeli Gazetesi
Son Güncelleme :

13 Ekim 2024 - 16:54

Kanal 7’deki yayında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada artan şiddet ve istismar içerikli paylaşımlar üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, Türkiye‘de sosyal medya kullanımının dünya ortalamasını geçtiğini belirterek, bu alanda belirli kuralların uygulanarak düzenlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

SOSYAL MEDYA KULLANIMINDA DÜNYA ORTALAMASINI GEÇTİK

Uraloğlu, toplumun sosyal medyayı yoğun olarak kullandığını ifade ederek, “Dünya genelinde günlük ortalama sosyal medya kullanımı 6,5 saat iken, Türkiye’de bu süre 7 saate ulaşıyor” dedi. Bakan, sosyal medya platformlarının hayatın ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgularken, kullanıcıların özgürlüklerinin kısıtlanmayacağını sözlerine ekledi.

“Discord’u kapattık,” dedi Bakan Uraloğlu, sosyal medya platformlarında son zamanlarda meydana gelen istismar ve şiddet içerikli paylaşımların toplumda büyük rahatsızlık yarattığını belirtti. Gerekli düzenlemelerin yapıldığını ifade eden Uraloğlu, popüler iletişim platformu Discord ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu:

“Discord’u kapattık. Eğer malum olaylar yaşanmadan önce kapatmış olsaydık, ciddi bir tartışma yaşanırdı,” ifadelerini kullandı Uraloğlu, toplumu korumaya yönelik önlemler aldıklarını vurguladı.

YENİ DÜZENLEMELER YOLDA

Sosyal medya platformlarının denetim altına alınmasının önemine değinen Bakan Uraloğlu, dijital mecraların belirli kurallara tabi tutulması gerektiğini söyledi. “İnsanların tercihlerini sınırlamak söz konusu değil; ancak, toplumda huzuru ve güveni korumak adına gerekli adımları atıyoruz,” dedi.

Kaynak: KARAR

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam