“Kocaeli adliyesi çok yetersiz” – Kocaeli Gazetesi - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

25 Ekim 2024 - 07:15

“Kocaeli adliyesi çok yetersiz” – Kocaeli Gazetesi

“Kocaeli adliyesi çok yetersiz” – Kocaeli Gazetesi
Son Güncelleme :

13 Ekim 2024 - 2:33

Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Barosu 38. Olağan Kongresi dün Kocaeli Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Mehmet Gül’ün yeniden aday olmadığı kongrede Av. Caner Karakadılar tek aday oldu. Genel Kurul sonunda 10 yönetim kurulu üyesi, 3 barolar birliği delegesi, 5 disiplin kurulu üyesi ve 3 denetim kurulu üyesi seçilecek. Genel Kurul’a İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer, geçmiş dönem baro başkanları Bahar Gültekin Candemir, Fahri Örengül, Ersayın Işık, TMMOB İKK İl Sekreteri Mehmet Ali Elma, Kocaeli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Bostancı ve avukatlar katılım sağladı.

Av. Karakadılar: “Kocaeli adliyesi çok yetersiz”

ADALET ÇOK ÖNEMLİ

Kongrenin ardında açıklamalarda bulunan Av. Caner Karakadılar, “Genel kurulumuzun takdir etmesi halinde önümüzdeki dönem yönetimimizle birlikte yönetime seçilecek arkadaşlarımızla birlikte baromuzu daha yukarı taşımak, meslektaşlarımıza sürdüğümüz hizmetleri, gerekse de adil yargılanma, kişi hak ve özgürlüğü anlamında daha yukarı taşımayı, baroyu ve insan haklarını daha yukarı taşımak için elimizden geleni yapmayı düşünüyoruz. Tabi sayımız 3 bin kişi oldu. Türkiye‘de bir hukuk fakültesi enflasyonu var. Bir takım idari tedbirler alınması lazım hukuk eğitimiyle ilgili. Çünkü siz de biliyorsunuz ki adalet yoksa ülkede ne refah var ne ekonomi var. O anlamda adalet bizim için çok önemli. Elimizden geleni yapacağız.

HER TENCEREDE YAŞANAN ZORLUKLAR BARODA DA VAR

Bir kere son 3 yıldır ekonomik zorluklar her hanede, her tencerede yaşanan zorluklar baroda da var. Personellerimiz var. 3 bin meslektaşımıza hizmet üretmeye çalışıyoruz. Bu anlamda gelirlerimiz kısıldı. Mevcut yönetimde de olduğum için şu anda Mehmet Başkan yönetiminde de bir takım şeyleri şöyle söyleyebilirim; Bir takım hizmetleri geri almak zorunda kaldık. Önümüzdeki dönemde ekonominin rahatlaması, gelirlerimizin artması durumunda hizmetlerimizi biraz daha yukarıya taşıyabiliriz. Bu hizmetlerden neler olduğunu sorarsanız. Bunlar öncelikle tabi meslek içi eğitimlerimiz. Çünkü hukuk dinamik bir meslek. Kanunlar, mevzuatlar sürekli değişebiliyor. Yeni yasalar çıkabiliyor. Bunları takip etmek, meslektaşlarımıza bu hizmetleri de sunmak lazım. Bu eğitimleri tekrar güncellemek lazım. Onun dışında genç meslektaşlarımızın bir takım sorunları var. Onlarla ilgili çalışmalar yapmamız lazım.

UMUYORUM O PROJE YAKIN ZAMANDA GERÇEKLEŞİR

2010 yılından bu yana yeni adliye söylentileri var. Biliyorsunuz Kocaeli Adliyesi idare ve vergi mahkemeleri, iş ve icra mahkemeleri ve ana adliye olmak üzere üçe ayrıldı. Tabii ki öncelikle fiziki koşulların olması ve personel sayısının yeterli olması lazım. Fiziki koşulları sağlaması açısından Kocaeli Adliyesi çok yetersiz. Şu anda Türkiye’nin en büyük adliyesi Ankara’da bulunuyor. O tamamlandıktan sonra Kocaeli Adliyesi’ne sıra gelecektir. Kocaeli Adliyesi’nin yapılması açısından baro olarak kamuoyu yaratacağız. Bunu gündemde tutacağız. Umarım o proje en yakın zamanda gerçekleşir. Vatandaşlarımızla adalet hizmetine en azından iyi fiziki koşullarda ulaşır” şeklinde konuştu.

Av. Karakadılar: “Kocaeli adliyesi çok yetersiz”
Av. Karakadılar: “Kocaeli adliyesi çok yetersiz”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.