Kalorifer peteklerini bu yöntemle temizleyin – Kocaeli Gazetesi - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

25 Ekim 2024 - 07:28

Kalorifer peteklerini bu yöntemle temizleyin – Kocaeli Gazetesi

Kalorifer peteklerini bu yöntemle temizleyin – Kocaeli Gazetesi
Son Güncelleme :

25 Ekim 2024 - 0:46

Hava soğumaya başladıkça, kombi ve kalorifer peteklerinin bakımları da yapılmaya başlanıyor. Isıtma verimliliğindeki düşüş nedeniyle, birçok kişi kombilerini açtıktan sonra petek temizliği yöntemlerini araştırmaya başlıyor. Yaz boyunca kullanılmayan ve toz biriken petekler, hem ısınmayı hem de evin hava kalitesini olumsuz etkileyebilir. Ancak doğru yöntemlerle yapılan petek temizliği, peteklerin içini temizlerken ısıtma verimliliğini de artırabilir.

HEM TERTEMİZ OLUYOR HEM VERİMİ ARTIYOR…

Radyatörlerde biriken toz, sıcak havanın dolaşımını engelleyerek ısıtma verimliliğini azaltan başlıca faktörlerdendir. 

Tozlar, sadece sıcak hava dolaşımını değil, aynı zamanda hava kalitesini de olumsuz etkileyerek, havaya karıştıklarında alerjik reaksiyonlara yol açabilirler.

Bu nedenlerden dolayı, hava soğumaya başladığında, radyatörlerin temizlenip çalıştırılması tavsiye edilir; bu yöntemle radyatörler neredeyse ilk günkü durumuna döner.

Bu temizleme yönteminde, tek yapmanız gereken ıslak bir bez sermek ve ardından saç kurutma makinesini soğuk ayara getirip radyatörün içine üflemektir. Bu işlemle, radyatörün içinde biriken tozlar ıslak beze yapışacak ve böylece radyatörünüzde toz kalmayacak, bu da ısıtma verimliliğini artıracaktır.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam