Depremlere Ne Kadar Hazırlıklıyız? – Kocaeli Gazetesi - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

26 Ekim 2024 - 13:25

Depremlere Ne Kadar Hazırlıklıyız? – Kocaeli Gazetesi

Depremlere Ne Kadar Hazırlıklıyız? – Kocaeli Gazetesi
Son Güncelleme :

17 Ekim 2024 - 14:39

Deva Partisi Kocaeli İl Başkanı Yunus Katı, dün Malatya bugün Sivas’ta gerçekleşen depremlerin, ülke olarak depremlere ve doğal felaketlere hazır hale gelmek zorunda olunması gerektiğini tekrar hatırlattığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

Depremlere Ne Kadar Hazırlıklıyız?

Sivas’ta peş peşe meydana gelen depremlerden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Dün Malatya bugün Sivas’ta gerçekleşen depremler ülke olarak depremlere ve doğal felaketlere hazır hale gelmek zorunda olduğumuzu tekrar hatırlattı.

Büyük acılara neden olan kayıpları yaşamamalıyız

Geçen yıllara rağmen, farklı bölge ve şehirlerimizde yaşadığımız depremlerde hâlâ aynı SORUNLAR yaşanmaya ve depreme karşı hazırlıksız yakalanmaya devam ediliyor. Çarpık, kaçak yapılaşmalar en büyük sorun olarak önümüzde duruyor. Ayrıca olası bir Marmara depreminde, Kocaelimizde üretim yapan sanayi kuruluşları etkilenecek, gerçek anlamda sanayide depreme hazırlık yok. Oysa ki bu ülkede en büyük korkularımızdan biri sanayinin olası bir depremde çok büyük hasar alma olasılığıdır. Toplum bilinci ile şehirlerimiz daha planlı halde oluşturulmalı ve büyük acılara neden olan kayıpları yaşamamalıyız.

Deva Partisi olarak afet eylem planımızla bu sorunlara karşı detaylı çözüm önerilerimizi hem kamuoyu ile hem de yetkililer ile paylaşmıştık. Geçiştirerek değil sistem inşaa edilerek gelecekte yaşanacak doğal afetlere hazırlıklı hale gelebiliriz.

Yerel yöneticilerimize şu soruları soralım:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar hangi çalışmaları başlattı hangi önlemleri aldı? Konuyla ilgili herhangi bir plan ya da programları mevcut mu? Mevcut ise vatandaşlarımız bu plan ve programlardan yola çıkılarak bilgilendirildi mi?”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam