MB Başkanı, asgari ücrete yüzde 25 zam istiyor! – En Kocaeli - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

26 Ekim 2024 - 15:34

MB Başkanı, asgari ücrete yüzde 25 zam istiyor! – En Kocaeli

MB Başkanı, asgari ücrete yüzde 25 zam istiyor! – En Kocaeli
Son Güncelleme :

26 Ekim 2024 - 10:14

Başkan Karahan’ın, dün (23 Ekim) Washington’da yatırımcılarla toplantısında yüzde 25 civarı asgari ücret artışının 2025 enflasyon görünümüyle uyumlu olacağı mesajını verdiği aktarıldı.

ARALIK’TA BELLİ OLACAK

Ancak MB’nin asgari ücret üzerinde bir yetkisi ve etkisi bulunmuyor. Asgari ücret için tespit komisyonu çalışmalarını aralıkta sonlandıracak ve 2025 asgari ücretini kamuoyuna duyuracak. Açıklanacak ücret asgari ücretliler kadar diğer ücretli çalışanlar için de bir gösterge olacak. Ekonomi yönetiminden daha önce gelen mesajlar, hedeflenen enflasyonu odağına alan bir yaklaşıma işaret ederken, iş dünyasıysa vergi düzenlemelerini öne çıkaran mesajlar verdi.

İMF’DEN ASGARİ ÜCRET UYARISI

Diğer taraftan dün (23 Ekim), Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Türkiye misyonu başkanı Jim Walsh, Türkiye’nin asgari ücrette geçen yılki gibi ‘enflasyonun ciddi şekilde yükselmesine yol açacak’ bir artış yapmaması gerektiğini söylemişti. Walsh, “Yüksek artışın bu yıl olmamasını umuyoruz, çünkü enflasyonun yüksek olduğu birçok ülkeden edindiğimiz deneyimlere göre, asgarin ücretin bu oranda artırılması, enflasyon beklentileri için büyük bir çıpa oluşturuyor.” demişti.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam