HEPSİBURADA SATILDI - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

26 Ekim 2024 - 19:35

HEPSİBURADA SATILDI

HEPSİBURADA SATILDI
Son Güncelleme :

18 Ekim 2024 - 12:14


Satışta, Hepsiburada'nın Doğan ailesinin sahip olduğu A ve B sınıfı hisselerin %65,4'ü Kaspi tarafından alınacak. Anlaşmanın imzalandığı öğrenilirken, ödemelerin iki taksitte yapılacağı belirtildi; ilk taksit 600 milyon dolar, ikinci taksit ise 526,9 milyon dolar olacak ve bu da 6 ay içinde gerçekleştirilecek.
Hepsiburada’nın piyasa değeri, satış öncesinde 707 milyon dolar seviyesindeydi, bu da yapılan satışın piyasa değerinin yaklaşık 2,5 katı olduğu anlamına geliyor. Kaspi CEO'su Mikheil Lomtadze, Türk ve Kazak girişimcilerin yeni fırsatlardan faydalanacağına inanıyor. Hepsiburada'nın kurucusu Hanzade Doğan, Kaspi'nin şirketin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirebilecek bir ortak olduğunu ifade etti.
Hepsiburada, 2000 yılında kurulduğundan bu yana 101 bin iş ortağı ve 12 milyon aktif müşteri sayısına ulaştı ve 2023 mali yılında yaklaşık 4 milyar dolarlık satış hacmi gerçekleştirdi. Bu önemli birleşme, her iki şirket için de yeni fırsatlar yaratabilir.
Kaynak: DÜNYA GAZETESİ

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam