Kozmetik ürün alana ıtriyat fişi kesmişler! – En Kocaeli - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

25 Ekim 2024 - 05:24

Kozmetik ürün alana ıtriyat fişi kesmişler! – En Kocaeli

Kozmetik ürün alana ıtriyat fişi kesmişler! – En Kocaeli
Son Güncelleme :

24 Ekim 2024 - 21:33

Büyütmek için resme tıklayın

Bakan Şimşek daha önce yaptığı basın açıklamalarında doktorlar, kuyumcular ve avukatları örnek göstermişti. Vergi Denetim Kurulu Kocaeli Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı denetmenleri ayrıca eczanelere de vergi denetimi gerçekleştirdi.

ECZANELERE DE BASKIN

Kocaeli’de ilk kez gerçekleştirilen kapsamlı vergi denetimlerinde en çok “ıtriyat çıkışı” gözlendi. Kozmetik ürün satışı da yapan eczanelerin, bu satışlarda KDV’si yüzde 20 olan kozmetik değil yüzde 1 olan “ıtriyat” çıkışı yaptıkları belirlendi. Söz konusu yöntemle vergi kaçıranlara yönelik cezai işlem uygulandığı ifade ediliyor.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.