İstenen ceza belli oldu - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

25 Ekim 2024 - 07:20

İstenen ceza belli oldu

İstenen ceza belli oldu
Son Güncelleme :

24 Ekim 2024 - 22:44


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ümitcan Uygun'a yönelik 'intihara teşvik' ve 'intihar kararını pekiştirme' suçlamalarıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiştir. Hazırlanan 38 sayfalık iddianamede, Ümitcan Uygun ve Sema Esen arasındaki son mesajlaşmalar ayrıntılı bir şekilde incelendi.
2020 yılında Ankara'da şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren ve Aleyna Çakır ismiyle tanınan Sema Esen'in ölümüyle ilgili dört yıl sonra tamamlanan iddianamede, Çakır'ın erkek arkadaşı Ümitcan Uygun'un 'İntihara teşvik' ve 'intihar kararını güçlendirme' suçlarıyla birlikte 'eziyet' suçundan toplamda 15 yıl hapis cezası talep edildi.
TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE OTURMUŞTUSema Esen, bilinen adıyla 'Aleyna Çakır', 3 Haziran 2020'de Keçiören'de kendi evinde ölü olarak bulundu. Esen'in ölümü üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.
Soruşturma sürecinde, Ümitcan Uygun sevgilisi olarak gözaltına alındı ve ifade vermesinin ardından serbest bırakıldı. Çakır'ın ölümünden önce, Uygun'un ona şiddet uyguladığı anların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştığı ve bu nedenle Çakır'ın şikayetçi olduğu belirlendi.
15 YIL HAPSİ İSTENDİMustafa Şekeroğlu’nun haberine göre Esen'in ölümüne ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Bu kapsamda kendisini bornoz askısıyla kapıya asarak intihar eden Çakır'ın ölümünden sorumlu tutulan Uygun için 'İntihara teşvik etmek ve intihar kararını kuvvetlendirme' suçu ile 'eziyet etme' suçundan 6 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.
'BORNOZ KUŞAĞIYLA İNTİHAR HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI'Esen ailesinin avukatı Umur Yıldırım, yaptığı açıklamada şunları söyledi: " Olay tarihi 03.06.2020 olan Aleyna Çakır dosyasında, yaklaşık 4 buçuk yıl sonra iddianame hazırlandı. Ancak iddianame kasten öldürme suçundan düzenlenmemiştir. İddianamedeki sevk maddeleri TCK md.84 'İntihara yönlendirme' ile TCK md. 96 'Eziyet' suçlarıdır. Bu iddianameye ve dosya kapsamına bakıldığında bir insanın kendisini bir ila bir buçuk metrelik bornoz kuşağı ile 2 metre dahi olmayan bir kapının arkasına asarak öldürmeye çalıştığının kabulü hayatın olağan akışına aykırıdır. Bir insan intihar edecek olsa sanırım en son bu yöntemi tercih ederdi. Bornoz kuşağı denen şeyin sağlam ve kalın bir şey olmadığı herkes tarafından bilinmektedir ki bir insanı taşımasının beklenmesi de abesle iştigaldir. Ancak dosya kapsamında bu hususa dair yani bir insanın bu şekilde intiharının mümkün olup olmayacağına dair bir keşif dahi yapılmamıştır."
İŞTE İDDİANAMEDEKİ TÜM AYRINTILAR38 sayfalık iddianamede, Aleyna Çakır'ın ölümü sonrası gelişmeler ve yürütülen soruşturmanın ayrıntıları anlatıldı. Soruşturma kapsamında, şüpheli Ümit Uygun'un ifadeleri incelendi. Uygun, ifadesinde Sema Esen ile bir yıllık romantik bir ilişkileri olduğunu, Sema'nın çalıştığı gazinodan ayrılmasını istediğini söyledi ve zaman zaman onun evinde kaldığını belirtti. İlişkilerinin iyi olduğunu öne süren Uygun, Sema Esen'in 2 Haziran 2020'de akşam yemeği hazırlayarak kendisini eve davet ettiğini, yemekten sonra dışarı çıkıp arkadaşlarla kahve içtiklerini ve daha sonra Sema'yı evine bırakıp arkadaşının arabasıyla ayrıldığını ifade etti.
Ayrıldıktan sonra gece yarısı Sema Esen'den bir mesaj aldığını, intihar ihtimalini hiç düşünmediğini söyleyen Uygun, ertesi gün Sema'ya ulaşamayınca bir arkadaşını eve gönderdiğini, arkadaşının evden müzik sesi geldiğini ancak kapının açılmadığını söylediğini, bunun üzerine çilingir çağırmalarını istediğini belirtti. Sema Esen'in intihar ettiğini duyduğunu iddia etti.
Kaynak: HABERTÜRK

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam