Menzil tarikatı mal paylaşımı için kendi özel mahkemesini kurdu – Kocaeli Gazetesi - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

25 Ekim 2024 - 17:28

Menzil tarikatı mal paylaşımı için kendi özel mahkemesini kurdu – Kocaeli Gazetesi

Menzil tarikatı mal paylaşımı için kendi özel mahkemesini kurdu – Kocaeli Gazetesi
Son Güncelleme :

25 Ekim 2024 - 9:56

Menzil Şeyhi Abdulbaki Erol’un geçen yılın Temmuz ayında ölümünden sonra üç oğlu arasında başlayan çekişmenin sonuçlandırılması ve paylaşımın yapılması için  özel bir hakem heyeti kuruldu.

Sözcü gazetesinin haberine göre Tarikatın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre özel mahkeme kurulması konusunda Menzil  Camii’nde 22 Ekim geçtiğimiz Salı günü cemaat huzurunda bir toplantı yapıldı. Toplantıda, Abdülbaki Erol’un üç oğlundan “Gavsımızın üç halifesi” diye söz edilerek şöyle denildi: “Rahmetli Gavsımızın (alim insan) mahdumları olan büyüklerimiz; miras, köy, ilim ve irşad mekanlarının durumu dahil tüm ihtilaflı konuların değerlendirilmesi ve hükme bağlanması hususunda bir hakem heyeti tayin ettiler. Gavsımızın diğer üç halifesi, hüküm merci olarak kabul edildi.”

DERGAH BİLE BASTILAR
Menzil Lideri Abdülbaki Erol’un ölümünden sonra üç oğlu da liderliğini açıkladı, aralarındaki çekişme de pek çok kez görüntülere yansıdı. Bu görüntülerde, her oğlun müritlerinin birbirlerinin edrgahını bastıkları, birbirlerini yemek üzere oldukları dile getirildi.

MENZİL TARİKATINDA KARDEŞLER DEV SERVETİ PAYLAŞAMIYOR
Menzil tarikatının lideri Abdülbaki Erol’un vefatının ardından üç oğlu birden liderliğini ilan etti. Menzil tarikatı bu kez miras kavgasıyla gündeme geldi. Tarikat üyelerinin önünde yapılan bir toplantı sırasında iki kardeş arasında sözlü tartışma kavgaya dönüştü.

MEZİL TARİKATININ SERVESİ NE KADAR?
Menzil şeyhi Abdülbaki Elhüseyni’nin vefatının ardından, arkasında 55 milyar dolarlık devasa bir miras bıraktığı iddia ediliyor.

Öte yandan geçtiğimiz yıllarda Menzil Tarikatının şeyhi Muhammed Saki Erol dernek binası ziyaretlerini 12 milyon TL değerindeki lüks aracıyla yapmıştı.

Kaynak: sözcü

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam