Kocaeli’de ne kadar kayıp çocuk var? – En Kocaeli - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

25 Ekim 2024 - 16:23

Kocaeli’de ne kadar kayıp çocuk var? – En Kocaeli

Kocaeli’de ne kadar kayıp çocuk var? – En Kocaeli
Son Güncelleme :

25 Ekim 2024 - 10:46

CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan İzmit İlçe Örgütü Başkanlık Binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Gökhan Ercan yaptığı basın açıklamasına şu ifadelere yer verdi: ”Sözlerime Ankara’da TUSAŞ’a yapılan hain terör saldırısını lanetleyerek başlamak istiyorum. TUSAŞ saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralanan vatandaşlarımıza ve güvenlik kuvvetlerimize de acil şifalar diliyorum. Arkadaşlar Cumhuriyet tarihinin en ağır ekonomik tablosunu yaşadığımız bu günlerde, emeklimizin, çalışanımızın geçim sıkıntısıyla inim inim inlediği bu günlerde ne yazık ki, ülkemizde sadece ekonominin değil, tüm alanların çürümüş olduğunu görüyoruz.

BU CANİLERDEN NASIL BAHSETMEK GEREKİR?

Memleketin neresinden tutsan elinde kalıyor. Kadın cinayetleri, çocuk cinayetleri, açlık, işsizlik, hırsızlık, soygun, uyuşturucu, kaçakçılık, bebek cinayetleri, mülteci akını ve terör artık ülkenin ana gündemlerini oluşturuyor. Bu canilerden nasıl bahsetmek gerekir? Nasıl bir tanımlama yapmak gerekir, noktasında hiçbir cümle bile bulamıyoruz. Bebek katillerinden ülkemizin yetkilileri, bu memleketi yönetenlerin, hepsinin hesap sorması gerekiyor.

22 SENEDE İKTİDARIN BİZİ GETİRDİĞİ NOKTA BUDUR

”Biz sadece İzmit’i yönetmiyoruz. Biz Kocaeli‘nin, Türkiye’nin birer vatandaşıyız ve Türkiye’de olan her şey maalesef bizi ilgilendiriyor. 22 senede iktidarın bizi getirdiği yer maalesef bu. Tek adam rejimi yasama yürütme yargı hepsini tek adam rejimi altında toplayarak geldiğimiz nokta budur. Özelleştirilen kamu kuruluşlarıdır. Sağlık sektöründe yaratılan tekelleşmedir.  İktidarın bilinçli bir şekilde bizi getirdiği noktadır, tek adam rejiminin getirdiği noktadır.” dedi.

TÜRKİYE’DE NE KADAR ÇOCUK KAYIP ÖĞRENMEK İSTİYORUZ

CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, söylerine şu şekilde devam etti: ” Bunu daha önce Muhip Kanko meclis kürsüsünde dile getirmişti. TÜİK açıklama yaptı ve güvenlik güçleri ile bu istatistiklerin yayınlandığını bildirdi. Yayınladıkları bu rakamlar ise kayıp fakat bulunan olaylar. Baktığımızda yalnızca 2023 yılında 0-11 yaş arasında 15 bin 716 kayıp çocuk bulunmuş. Peki, emniyete kaybolduğu bildirilen fakat henüz bulunamayan kaç çocuk vardır? Bunların istatistiklerini kim verecek? 2016 yılından sonra Türkiye’de ne kadar çocuk kaybolduğunu bilmiyoruz. Bize bugün itibariyle ne kadar çocuğumuzun kaybolduğunu söylemiyorlar. Bu çocuklarımızın akıbetini bilmiyoruz. Son dönemde tek adam rejimi maalesef insanları cinnet noktasına getirdi. Trafikte günlük yaşantımızda insanlar sinirli geziyorlar. Kaybolan çocuklar için yetkilerden açıklama yapmalarını bekliyoruz. Kocaeli’de ne kadar çocuk kayıp bunu öğrenmek istiyoruz. Bunu biz sadece bir siyaset kurumu olarak sormuyoruz. Yönettiğim ilçemizde Cumhuriyet Halk Partisi’nde nasıl yardımıcı olabilirizin peşindeyiz. Biz de bu işe nasıl katkı sunabilirizin peşindeyiz. Ne kadar çocuk kayıp bizler bunu öğrenmek istiyoruz. Türkiye’de ne kadar çocuk kayıp öğrenmek istiyoruz.

ADAY OLACAK MI OLMAYACAK MI ÖĞRENECEĞİZ

Toplanmayan çöpler diyorlar. Çöp arabası arızalı diyorlar. Bu organize kötülüğünüzden vazgeçin artık. Bu tavrınızdan üslubunuzdan vazgeçin, siyaseti vatandaş için yapmaya çalışın. Bizler hep söylüyoruz bu organize kötülükten vazgeçin diye gelin kentin yararına bir şeyler söyleyelim. Sn. Dokuzlar önümüzdeki dönem kongreye gidecek. Tekrar aday olacak mı olmayacak mı öğreneceğiz. Aday olursa seviniriz. Seçim kaybetmiş biri olması açısından hoşumuza gider. Hiçbir partinin demokrasisine karışmak bir amacımız yok.

BİR CEVAP ALAMADIK

Üniversite öğrencilerinin yemek fiyatından bahsetmiştik. İdarecilere bir çağrıda bulunmuştuk. Bu yemek zamlarının daha makul bir şekilde yapılmasında çağrıda bulunmuştuk. Bir cevap alamadık. Gazetelere de yansıyan yemeklerdeki şikayetler bu sefer gündeme oturdu öyle ki gazetelerde, basınlarda takip ettiğimiz kadarıyla bir iddia niteliğindedir. Yurtlarda bir öğrencinin dişinin kırılma derecesine varacak kadar tanımlanamayacak cisimlerin çıktığı, içine et koymak yerine başka canlıları koymak gibi bir şeye yeltenmişler sanki. lütfen bir öğün insanlara sağlıklı yemek yeme konusunda destek olun. Yurt yöneticilerine, ilgili kurum müdürlerine çağırımızdır.

DÖNER DOLAŞIR AHLAK DERSİ VERİR

Gündemin en önemli konularından bir tanesi de MESEM. Hırsıza hırsız olduğunu unutturursanız döner dolaşır ahlak dersi verir. MESEM’ın ya anlamını bilmiyorlar işin içerisinden dernekler çıkıyor. Bu konuyla ilgili sorumluluk sahibi arkadaşlardan bir cevap bekliyoruz. Gereksiz tartışmalarla insanımızı  yormasınlar. çıksınlar bu ketteki yolsuzluklar, bitmeyen projelere, üniversitedeki sorunlara bir cevap versinler” diyen Gökhan Ercan son olarak şu konuşmaları yaptı:

YAŞAM HAKKI MİTİNGİ

Sözlerimi sonlandırırken partililerimize ve tüm halkımıza 2 davette bulunmak istiyorum. Genel Başkanımız Özgür Özel’in katılımıyla 27 Ekim Pazar günü İstanbul Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda “Yaşam Hakkı Mitingi” düzenleyeceğiz. Daha önce de söylediğim gibi halkımız artık ekonomik durumunun yanında bir de can güvenliği tehlikesi yaşıyor. Bu sebeple şiddet gören, cinayete kurban giden kadınların, çocukların, şiddet gören hayvanların, mahvedilen ağacın ormanın, ülkemizin yaşam hakkını savunmak için, Pazar günü saat 14.30’da tüm partililerimizi ve bu durumdan rahatsız olan halkımızı İstanbul Beşiktaş, Barbaros Meydanı’na tek ses olmaya davet ediyoruz

CUMHURİYETİN  101’İNCİ  YIL YÜRÜYÜŞÜNE DAVET  ETTİ

Son olarak Salı günü cumhuriyetimizin 101’inci yılını kutlayacağız. Bugünlerde yaşanan tüm olaylar cumhuriyetin değerini toplumumuza göstermektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir” sözü, cumhuriyetin neden bizim için önemli olduğunu çok iyi anlatmaktadır. Cumhuriyet o anne karnındaki bebelerin, o bebeklerini kaybeden ailelerin, cinayete kurban giden kadınların, kimsesidir. Bu sebeple 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Salı günü saat 11.00’de Yürüyüş Yolu’nda çocuklarımız için çeşitli etkinlikler ve gösterilerimizle etkinliklerimize başlayacak sonrasında saat 12.00’de ilçe binamızda toplanarak Kültür Tepesi Atatürk Anıtı’na yürüyüş yapacağız. Tüm partililerimizi ve İzmit halkını cumhuriyetimizin 101’inci yılı dolayısıyla yapacağımız yürüyüşümüze davet ediyorum. İyi ki cumhuriyet var, iyi ki Cumhuriyet Halk Partisi var. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin var olma sebebidir.

Kocaeli'de ne kadar kayıp çocuk var?

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.