Dedikleriniz doğru olsaydı derhal istifa ederdim! – En Kocaeli - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

24 Ekim 2024 - 19:30

Dedikleriniz doğru olsaydı derhal istifa ederdim! – En Kocaeli

Dedikleriniz doğru olsaydı derhal istifa ederdim! – En Kocaeli
Son Güncelleme :

11 Ekim 2024 - 4:03


Büyükakın: Dedikleriniz doğru olsaydı derhal istifa ederdim!

Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı meclis toplantısında İzmit Körfez Mahallesi’nde Artvinliler Vakfı tarafından ihale yoluyla satın alınan arsa yeniden gündeme geldi. Başkan Büyükakın “Hemşerilerine peşkeş çekti” eleştirilerine ilk kez net ve belgelerle cevap verdi. Arazinin ticari alanı kapsamında olmadığını vurgulayan Büyükakın, CHP Meclis Üyesi Mehmet Ümit Küçükkaya’ya net cevaplar verdi.

BEN ONURLU BİR İNSANIM

Büyükakın konu hakkında proje görsellerini göstererek şunları anlattı; “Dedikleriniz doğru olsaydı derhal istifa ederdim. Ben onurlu bir insanım. Umarım siz de doğru ortaya çıkınca özür dilersiniz. Sadece sizi değil bu ifadeleri kullanan herkesi özre davet ediyorum. Orası parktı. Ticaret alanı değildi. Ticaret alanını parka çevirdiniz sonra sosyokültürel tesis alanına çevirdiniz iddiası iftiradan ibarettir.

DEĞER KAYBETMİŞ DEĞİL!

Parkın yolundaki 7 metre gözüken yol iptal edildi. Yeşil alana ilave edildi. Satışa söz konusu olmayan bir alan. Bölünmüş falan değil. Değer kaybetmiş değil. Park alanına yol dahil edildi. Yolun büyüklüğü kadar bir metrekarede mavi alana ilave edildi. Eski fonksiyon par alanı 3 bin 266 metrekareydi. Yol 2 bin 290 metrekareydi. Yeni fonksiyon park alanı 3 bin 266 metrekareydi, yeni tesis alanı ise 2 bin 290 metrekareydi.

GİZLİ SAKLI BİR ŞEY YOK

7 milyon 120 bin TL’ye verildi. Artvinliler Vakfı sadece Gürcüler’den ibaret değil. Ben Gürcü olduğum için verdiğim tamamen iftira. Ben safkan bir Gürcü değilim. Manavlık da var Arnavutluk da var. Bizimkiler 150 senedir burada. Ben herkesden daha yerliyim. Başka vakıflardan da talep olursa benzer yollarla veririz. Bu şekilde vakıflara arazi üretilmesinin doğru olduğunun kanaatindeyim.

KİMSEYE PEŞKEŞ ÇEKMEM

Gizli saklı yok, çok açık. Biz utanılacak bir iş yapmayız. Belediyenin bir kuruşunu kimseye peşkeş çekmem. Birçok gündemle ilgili sosyal donatı kazandırın eleştirisi yapıyorsunuz. Şimdi ticaret yapıp satın diyorsunuz. Ne dediğiniz belli değil.”

Büyükakın: Dedikleriniz doğru olsaydı derhal istifa ederdim!
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.