Siz de Belsa Plaza otoparkını halka açın! – En Kocaeli - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

24 Ekim 2024 - 19:32

Siz de Belsa Plaza otoparkını halka açın! – En Kocaeli

Siz de Belsa Plaza otoparkını halka açın! – En Kocaeli
Son Güncelleme :

11 Ekim 2024 - 5:04

Büyütmek için resme tıklayın

Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde yapılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı meclis toplantısında 9. Maddede yer alan Plan ve Bütçe ile Ulaşım Komisyonu’nun, Büyükşehir Belediyemizin ve belediyemiz iştirakleri tarafından işletilen kapalı otopark tarifelerinin güncellenmesi ile ilgili raporunun oylaması sırasında Başkan Büyükakın ve CHP’li meclis üyesi Erkan Uygun arasında karşılıklı tartışma yaşandı.

BÜYÜKAKIN’DAN GÜLDÜREN CEVAP

Oylama öncesinde konuşma yapan CHP’li meclis üyesi Erkan Uygun zamlar üzerinden İzmit Belediyesi altındaki Belsa Plaza Otoparkı ve Büyükşehir otoparkları arasında karşılaştırma yapınca Büyükakın’ın cevabı herkesi güldürdü.

BELSA’DA 50 TL, SİZDE 30!

Uygun konuşmasında “Geçen ayki mecliste yol üstü otoparklarda yüzde 200’ün üzerinde bir artışınız oldu. Gebze’de kapalı otoparklarda artış oranı yüzde yüz. Eylül ayı enflasyon yüzde 49’ken yüzde yüz bir artış getiriyorsunuz. İzmit Belsa’da bir saati 50 TL. Siz 30 TL bir rakam getiriyorsunuz. Böyle bir artışı biz uygun görmüyoruz. Kamu yararı gözeltimesi gerekiyor” dedi.

ÇIKARAMADIM, KAFAM ÇALIŞMIYOR

Büyükakın ise Uygun’a cevap olarak“ Zammı az mı yaptık, çok mu tam anlayamadım” demesi salondakileri güldürdü. Büyükakın devamında “Hem orası 50 TL diyorsunuz. Bizimkisi 30 TL. Çıkaramadım benim kafam çalışmıyor.

ÖZEL İŞLETMECİ ÇALIŞTIRIYORDA BİZİMKİ ÇALIŞTIRMIYOR MU?

50 mi çok 30 mu? Özel işletmeci eleman çalıştırıyor da bizimki çalıştırmıyor mu? Kamu yararı diyorsanız o zaman Belsa Plaza Otoparkı’nı halka açın? 50 TL, 30 TL’den daha çoktur. 30 liraya zammı fazla bulup sonra burası 50 TL sizinki 30 TL demek mantık kurallarına aykırı. Madem çok biliyorsunuz siz de Belsa Otoparkı’nı halka açın. Kiraya vermeyin.”

CADDE ÜSTÜ OTOPARK FİYATLARININ CAYDIRICI OLMASI LAZIM

“ENAG verilerini baz almıyoruz. Biz geçtiğimiz yıllarda da enflasyon artışının altında zamlar yaptığımız için şu andaki zamlarımız da fazla değil. Cadde üstü otoparklarında caydırıcı bir fiyat uygulamamız lazım. Kapalı otoparklardan pahalı olması gerekiyor. Park edip saatlerce kalmamaları gerekiyor. Ücretsiz yaptığınızda da üzerinde bir karış toz olan saatlerce orada kalan araçlar oluyor. Cadde üstü otoparklanmanın caydırıcı olması, kapalı ve açık otoparklanmaya sevk etmesi gerekiyor.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.