Bu proje de anneler çocuklar elele – Kocaeli Gazetesi - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

26 Ekim 2024 - 09:29

Bu proje de anneler çocuklar elele – Kocaeli Gazetesi

Bu proje de anneler çocuklar elele – Kocaeli Gazetesi
Son Güncelleme :

17 Ekim 2024 - 3:26

10 views

Haber albümü için resme tıklayın

TÜBİTAK 4008 “ Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı” için psikolojik danışman ve rehber öğretmen Uzm. Sümeyye İrem Yeter tarafından hazırlanan Proje “Engelleri Aşan Yetenekler; Bilim ve Sanatta Benim Hikayem” isimli proje Türkiye’de başvuran 618 proje arasından TÜBİTAK tarafından kabul edilen ve desteklenen 68 proje arasına girmeye hak kazanmıştır. İlgili projeye Üniversiteler, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Bilim Merkezleri, Bilim ve Sanat Merkezleri adına en az yüksek lisans mezunu kişiler başvurabilmektedir. Bu büyük başarı, projemizin ne kadar değerli ve önemli olduğunu bir kez daha kanıtlamaktadır. Proje ilkleri gerçekleştiriyor. Çocukların Meslek seçimini doğru şekilde yapabilmesi için annelerle birlikte 1 hafta boyunca farkındalık eğitimi gerçekleştirildi. Kabul edilen projemizin etkinlikleri 3-8 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Bu etkinliklerde özel çocuklar ve anneleri için bilim ve sanat alanlarında yeteneklerini sergileyebilecekleri bir platform oluşturulması hedeflenmiştir. İlgili projeyle ilgili ulusal ve uluslararası yayınlar yapılması planlanmaktadır. Böyle bir projenin Türkiye’de ilk defa Kocaeli’de hayata geçirilmesi ilimiz açısından oldukça önemlidir.

Meslek seçim sürecinde ebeveynlerin desteği büyük Eğitim etkinliklerine başlamadan önce Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Körfez Kaymakamlığı, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi dekanlığına proje bilgilendirme ziyaretleri gerçekleştirildi. 3-7 Haziran 2024 tarihleri arasında Matematik’ ten Türkçe’ ye, İngilizce’ den Beden Eğitimi ve Müzik’ e, Fen Bilgisi’nden Fizik ve Resim’ e kadar birden fazla zeka alanına hitap eden 22 etkinlik yapıldı. 16 öğrenci ve 16 veli ile toplam 32 katılımcı proje kapanış toplantısında katılımcı belgelerini almışlardır. Tübitak 4008 projesi ”Engelleri Aşan Yetenekler, Bilim ve Sanatta Benim Hikayem” projesi 8 Haziran 2024 tarihinde Kocaeli İl Milli Eğitim Müdür yardımcımız Mustafa Doğan, Körfez İlçe Müdürümüz Sergülen Kurt ve Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yurt’ un katılımı ile Ticaret Odası salonunda kapanış toplantısı ile sonlandırılmıştır.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.