Düğün salonlarına vergi baskını! Ama önce belediyeye! – En Kocaeli - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

27 Ekim 2024 - 17:32

Düğün salonlarına vergi baskını! Ama önce belediyeye! – En Kocaeli

Düğün salonlarına vergi baskını! Ama önce belediyeye! – En Kocaeli
Son Güncelleme :

22 Ekim 2024 - 1:21

“Vergiyi tabana yaymak demek kayıt dışı ile mücadele etmektir” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye genelinde pek çok sektöre yönelik denetim gerçekleştireceklerini duyurmuştu. Bakan Şimşek daha önce yaptığı basın açıklamalarında doktorlar, kuyumcular ve avukatları örnek göstermişti. Vergi Denetim Kurulu çalışanları ilk kez düğün salonlarına gitti, adeta baskın düzenledi.

ÜCRETLER HAYLİ YÜKSEK

Kocaeli’de pek çok düğün salonu bulunuyor. Bu salonlarda ücretlerin hayli yüksek olduğu da biliniyor. Kocaeli Vergi Dairesi, Kocaeli Vergi Denetim Dairesi Başkanlığı denetmenleriyle birlikte geçen ay ilimizdeki belli başlı düğün salonlarına gitti, vergi denetimi yaptı.

BELEDİYELERDEN NİKAH SAYILARINI ALDILAR

Ancak ekiplerin denetimlere hazırlıklı gitmesi dikkatlerden kaçmadı. İddialara göre önce belediyelerin nikah müdürlüklerine giden ekipler, ardından sosyal medyadan tarama yaptı. Daha sonra bu bilgilerden yola çıkan ekipler düğün salonlarına gitti, denetim yaptı, yapılan düğünlere ilişkin faturaları inceledi.

CEZA YAZDILAR MI?

İzahat isteyen denetim memurlarının söz konusu düğün salonlarına ceza yazıp yazmadıkları bilinmiyor. Ancak denetimlerin bundan sonra da devam edeceği ifade ediliyor.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam