Kiralarda bir yıl içinde doğal dengeler oluşacak – Kocaeli Gazetesi - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

25 Ekim 2024 - 13:24

Kiralarda bir yıl içinde doğal dengeler oluşacak – Kocaeli Gazetesi

Kiralarda bir yıl içinde doğal dengeler oluşacak – Kocaeli Gazetesi
Son Güncelleme :

14 Ekim 2024 - 5:38

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Başkanı Neşecan Çekici, kiraların dengesizleştiğini, arzın az olması ve talebin fazla olması nedeniyle fiyatların arttığını söyleyerek, bir yıl içinde kiralarda sorunun çözüleceğini ve doğal bir dengeye ulaşılacağını ifade etti. Çekici, “Kiracılık kurumunun düzelmesi gerekiyor. Son iki yılda kira artış oranlarına devlet müdahale etti ve kira seviyeleri doğal olarak belirlenmedi, yüzde 25’lik zam nedeniyle sorunlar yaşandı. Şu anda düzeltme sürecindeyiz ve bir yıl içinde doğal dengelerin oluşacağını öngörüyorum,” dedi. Ev sahipliği oranlarının düşük olmasını da bir problem olarak belirten Çekici, ” Türkiye‘de ev sahipliği oranı yüzde 57’lere düştü. Sağlıklı oran yüzde 70’in üzerindedir,” şeklinde konuştu.

FAİZ İNERSE CANLANIR

Neşecan Çekici, faizlerin düşmesiyle konut sektörünün hız kazanacağını ifade etti ve “Faizler düşerse, bu yılın son çeyreğinde bir hareketlenme beklenir” dedi. Ayrıca, GYODER’in 25. yıl dönümüne özel olarak düzenlenen 19. Gayrimenkul Zirvesi’nin 6 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirileceğini belirtti.

Kaynak: AKŞAM

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam