Sağlık çalışanları enflasyon farkını istiyor – Kocaeli Gazetesi - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

27 Ekim 2024 - 13:25

Sağlık çalışanları enflasyon farkını istiyor – Kocaeli Gazetesi

Sağlık çalışanları enflasyon farkını istiyor – Kocaeli Gazetesi
Son Güncelleme :

27 Ekim 2024 - 7:52

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker İş Yeri Temsilcileri ile birlikte Kandıra Kazım Dinç Devlet Hastanesi ile Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde görev yapan kamu çalışanlarını ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Şube Başkanı Çeker “Kamu çalışanları dertli, enflasyon farklarının aylık ödenmesini talep ediyor.”

YÜKSEK ENFLASYON

Başkan Çeker yapmış olduğu açıklamada, “Hastanelerde görev yapan kamu çalışanları az personel ile fedakârca vatandaşın ulaşılabilir kaliteli sağlık hizmeti almaları için çalışmalarına rağmen kamu işvereninin çalışanları yüksek enflasyona karşı korunmak için gerekli tedbirleri almadığını, Enflasyon farklarının Türkiye İstatistik Kurumunun (TUİK) belirlemiş olduğu rakamlar üzerinden yılda iki kez ödemesinden dolayı mağduriyet yaşadıklarını ifade etmemektedirler.

ENFLASYON FARKI AYLIK ÖDENSİN

Sağlık çalışanları yüksek enflasyona yetişemediklerini, enflasyon farklarının bir takvim yılı içerisinde altışar aylık dilimler halinde iki kez ödenmesi enflasyonu daha ağır hissetmelerine vesile olduğunu bu nedenle geçim sıkıntısı çektiklerini ifade etmektedirler. Sağlık çalışanlarının Kamu İşverenin den talepleri enflasyon farkının aylık ödenmesini talep etmektedirler.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Sağlık çalışanları enflasyon farkını istiyor

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam