Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Yeni Otobüs Filosu: 50 Araç Hizmete Girdi - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

18 Ekim 2024 - 05:52

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Yeni Otobüs Filosu: 50 Araç Hizmete Girdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Yeni Otobüs Filosu: 50 Araç Hizmete Girdi
Son Güncelleme :

23 Temmuz 2024 - 13:01

89 views

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kendi öz kaynaklarıyla satın aldığı 81 otobüsten 50’sini düzenlenen törenle hizmete sundu. Kocaeli Kongre Merkezi Otoparkı’nda gerçekleştirilen tanıtım töreninde konuşan Başkan Tahir Büyükakın, şehrin büyüklüğü doğrultusunda toplu taşıma yatırımlarının önemine vurgu yaptı.

“Yatırımlar Şehir Büyüklüğü ile Paralel” Başkan Büyükakın, konuşmasında, “Kocaeli’nin nüfusu 2 milyonu aştı ve bu büyüme yeni yatırımlar gerektiriyor. Toplu taşıma araçlarımız son teknolojiye sahip ve vatandaşlara konforlu bir yolculuk imkânı sunuyor. 2011 yılında ilk doğalgazlı otobüslerimizi aldık ve 2024 itibarıyla toplamda 644 araca ulaştık” dedi.

“Raylı Sistemleri Büyüteceğiz” Başkan Büyükakın, şehirde raylı sistem yatırımlarına da değindi. Kuruçeşme’ye kadar uzatılan tramvay hattı ve Şehir Hastanesi Tramvay hattının ardından Alikahya tramvay hattı kapsamındaki durak genişletmeleri ve yeni tramvay araçları alım çalışmalarının sürdüğünü belirtti. “4 yeni tramvay aldık ve kapasitemizi iki katına çıkarmayı hedefliyoruz” diye ekledi.

“Yeni Otobüsler Konfor ve Güvenlik Sunuyor” 50 yeni otobüs, 12 metre CNG (Sıkıştırılmış doğalgaz) yakıtlı ve alçak tabanlı BMC otobüslerden oluşuyor. Araçlar, 5 yıl yedek parça ve servis garantisine sahip ve 90 yolcu kapasitesine sahip. Ayrıca, otobüslerde çarpışma ve sürücü ikaz sistemleri, yakıt tasarrufu, güçlü motor sistemleri ve son model yangın ikaz söndürme sistemi gibi konfor ve güvenliği artıran özellikler bulunuyor.

Törenin ardından Başkan Büyükakın, yeni otobüslerden birinin şoför koltuğuna oturarak şehir turuna çıktı. Yeni araçlar, İzmit otogarına hareket etti.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam