Türkiye ve Avrupa’nın Girişimci Kadınları Kocaeli’de Buluşuyor - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

19 Eylül 2024 - 04:11

Türkiye ve Avrupa’nın Girişimci Kadınları Kocaeli’de Buluşuyor

Türkiye ve Avrupa’nın Girişimci Kadınları Kocaeli’de Buluşuyor
Son Güncelleme :

10 Eylül 2024 - 12:56

22 views

12-13 Eylül tarihlerinde Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan KOİDER Bazaar etkinliği, Türkiye ve Avrupa’nın girişimci iş kadınlarını bir araya getirecek. Etkinlik, Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (KOİDER) tarafından geleneksel olarak düzenlenirken, bu yıl uluslararası bir boyut kazanarak geniş bir katılım sağlıyor.

Etkinliğin Hedefleri ve Katılımcılar

KOİDER Bazaar, girişimci kadınlara yeni iş birlikleri kurma ve ihracat fırsatları yakalama imkanı sunacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ve Girişimci İş Kadınları Federasyonu’nun (GİFED) destekleriyle gerçekleşecek olan organizasyona, Türkiye’nin yanı sıra 20 farklı Avrupa ülkesinden iş kadınlarının katılması bekleniyor. Etkinlikte ayrıca, yerel iş kadınları ve firma temsilcileri de yer alacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları ile İlişkiler Dairesi Başkanı Sabahattin Yamak, etkinliğin önemine vurgu yaptı ve “Bu platform, Türkiye’deki tüm kadın dernekleri ve üyelerini, doğu ve batı Avrupa ülkelerinden gelen bin kadının gücüyle bir araya getirecek. KOİDER 5. Buluşması’nda 20 ülkeden iş kadınlarını Kocaeli’de misafir ederek, Kocaeli’deki iş kadınlarımızla görüşmelerini sağlayacak ve ihtiyaçlarımıza katkı sunacak bir ortam oluşturacağız” dedi.

Kadınların İhracat Başarısı

Sabahattin Yamak, Türkiye’nin ve Kocaeli’nin ihracat verilerine dikkat çekerek, kadınların bu süreçte önemli bir rol oynadığını belirtti. Kocaeli’nin 2024 yılının ilk altı ayında ihracatını yüzde 6,11 artırarak 15 milyar 758 milyon dolara çıkardığını ve ülke ihracatına yüzde 12,48 katkı sağladığını ifade etti.

KOİDER’in Etkinlik Programı

KOİDER Başkanı Nihan Çakıcı, etkinlikte Avrupa ve Türkiye’den firma temsilcilerinin bulunacağını belirtti. Bu yıl, özel bir “B2B” programı ile iş kadınlarına yüz yüze network görüşmeleri imkanı sunulacak. Ayrıca, dil problemi yaşamamak için üniversitelerin AIESEC öğrencilerinden ve simültane tercüman ekibinden destek alınacak. Çakıcı, “Önceliğimiz iş kadınlarımızın ihracatını büyütmek ve yurt dışında da networklerini geliştirmektir” dedi.

Küresel Ekonomilerde Kadın Liderler İttifakı

GİFED Başkanı Oya Eroğlu, etkinlik sonrası Küresel Ekonomilerde Kadın Liderler İttifakı’nın ilk çalışmasını başlattıklarını duyurdu. İttifak, 13 ülkenin imzasıyla kurularak kadın girişimcilerin karşılaştığı zorlukları ele almayı ve küresel düzeyde güçlenmelerini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Etkinliğe Katılacak Ülkeler ve Firmalar

KOİDER Bazaar etkinliğine Doğu Avrupa ülkelerinden; Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Kosova, Polonya, Slovak Cumhuriyeti, Slovenya, Avusturya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Romanya, Sırbistan-Karadağ, Batı Avrupa ülkelerinden ise Belçika, Fransa, Yunanistan, Monako ve İngiltere’nin katılımı bekleniyor. Etkinlikte, önemli STK yönetici ve üyeleri ile Türkiye’den binlerce iş insanı hem firmalarının tanıtımı için stant açacak hem de B2B organizasyonuna katılacak.

KOİDER Bazaar, girişimci kadınlar için büyük bir fırsat sunarak iş dünyasında güçlü iş birliklerinin ve ihracat fırsatlarının kapılarını aralayacak.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam