Kocaeli’deki Toplu Taşıma Hacklenmesi: İki Şüpheli Diyarbakır’da Yakalandı - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

16 Eylül 2024 - 21:55

Kocaeli’deki Toplu Taşıma Hacklenmesi: İki Şüpheli Diyarbakır’da Yakalandı

Kocaeli’deki Toplu Taşıma Hacklenmesi: İki Şüpheli Diyarbakır’da Yakalandı
Son Güncelleme :

03 Eylül 2024 - 20:42

24 views

Kocaeli’de toplu taşıma araçlarının bilgilendirme ekranlarına “Acilen yolcuları indirin, canlı bomba tehlikesi var” mesajı göndererek paniğe neden olan iki şüpheli, Diyarbakır’da yakalandı. Olayın ardından yapılan yasal işlemler sonucunda şüphelilerden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayın Detayları

30 Ağustos’ta saat 16.20’de Kocaeli genelindeki resmi ve özel toplu taşıma araçlarının bilgilendirme ekranlarına ve e-komobil uygulamasına sahte bir uyarı mesajı gönderildi. Mesajda, “Acilen yolcuları indirin, canlı bomba tehlikesi var” ifadesi yer aldı. Bu mesaj şehirde büyük bir paniğe yol açtı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve Kentkart firması yetkilileri hemen kriz masası oluşturarak durumu kontrol altına aldı.

Şüphelilerin Yakalanması ve Yargılama Süreci

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, olayın failleri olarak tespit edilen iki şüpheli, 31 Ağustos’ta Diyarbakır’da yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, işlemler için Kocaeli’ye getirildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.D., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli M.K.Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, toplu taşıma sistemlerinde güvenlik açıklarını gündeme getirirken, yetkililer konu hakkında detaylı bir inceleme başlattı. Panik ve endişe yaratan bu durumun ardından, benzer olayların önlenmesi için gerekli önlemler alınacağı bildirildi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam