Kerpe Su Altı Arkeoparkı Açılıyor: Tarih Dalış Tutkunlarıyla Buluşacak - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

16 Eylül 2024 - 21:53

Kerpe Su Altı Arkeoparkı Açılıyor: Tarih Dalış Tutkunlarıyla Buluşacak

Kerpe Su Altı Arkeoparkı Açılıyor: Tarih Dalış Tutkunlarıyla Buluşacak
Son Güncelleme :

07 Eylül 2024 - 9:19

23 views

Türkiye’nin Karadeniz kıyılarında gerçekleştirilen ilk su altı kazısı olan “Kerpe Su Altı Kazı ve Araştırması” çalışmalarında ortaya çıkan kültür varlıkları, “su altı arkeoparkı”nda dalış tutkunlarının ziyaretine açılacak. Kocaeli Müze Müdürlüğü görevinden Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğüne atanan Serkan Gedük’ün liderliğindeki Sualtı Araştırma Ekibi, Kültür ve Turizm İl Müdürü Fatih Taşdelen’in katılımıyla, eserlerin güvenliğini sağlayacak ve dalıcıların bu eserleri görmesine olanak tanıyacak paslanmaz krom çerçeveleri su altına yerleştirdi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam