Kocaeli’de Hibeli Mazot ve Tohum Desteğiyle Atıl Tarlalar Canlanıyor - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

27 Temmuz 2024 - 07:11

Kocaeli’de Hibeli Mazot ve Tohum Desteğiyle Atıl Tarlalar Canlanıyor

Kocaeli’de Hibeli Mazot ve Tohum Desteğiyle Atıl Tarlalar Canlanıyor
Son Güncelleme :

29 Mayıs 2024 - 9:34

76 views

Kocaeli’de çiftçilere sağlanan yüzde 50 hibeli mazot, tohum ve gübre desteğiyle atıl durumda olan tarlalar canlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “Yem Bitkisi Tohumu ve Gübre Destek Projesi” çerçevesinde çiftçilere mısır tohumu ve organomineral taban gübresi desteği sağlanıyor. Bu desteklerle birlikte çiftçilerin tarım alanlarını ekime açmasıyla, Kocaeli genelinde atıl durumdaki yaklaşık 40 bin dekarlık mısır tarlası desteklenmiş oldu.

Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında yaklaşık bin 800 çiftçiye hibeli gübre ve tohum desteği sağlanırken, çiftçilerin memnuniyeti de artıyor. Mahalle muhtarları, desteklerin sürmesini talep ederken, çiftçilerin tarımsal üretimde artış gösterdiğini ve köyden kente göçün azaldığını belirtiyorlar.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam