ABD’li perakende devi Türkiye’ye geliyor – Kocaeli Gazetesi - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

26 Ekim 2024 - 02:25

ABD’li perakende devi Türkiye’ye geliyor – Kocaeli Gazetesi

ABD’li perakende devi Türkiye’ye geliyor – Kocaeli Gazetesi
Son Güncelleme :

25 Ekim 2024 - 21:09

Mobilya ve dondurulmuş gıda, Türkiye‘nin tedarik merkezi olarak öne çıktığı alanlardan sadece ikisi. Şu an itibarıyla, Türkiye’nin 2-3 farklı sektörde tedarik merkezi olarak kabul edildiği belirtiliyor.

Amerikan Şirketler Derneği (AmCham) Türkiye Başkanı Tankut Turnaoğlu, ABD perakende sektörünün yaklaşık %10-15’ini elinde bulunduran çok uluslu şirket Walmart’ın Türkiye’de bir ofis açacağını duyurdu. Turnaoğlu, “Walmart Türkiye’den ürün tedarik etmeye başlayacak. Mobilya ve dondurulmuş gıda gibi alanlarda Türkiye’yi bir tedarik merkezi olarak değerlendiriyorlar” ifadelerini kullandı.

İŞ DÜNYASI İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİ

Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan’daki Amerikan ticaret odaları tarafından düzenlenen AmChams Avrasya Ekonomi Zirvesi, ekonomik işbirliğini ve iş ortaklıklarını teşvik etmek için bölgelerden hükümet yetkililerini, devlet kalkınma ajanslarını, iş liderlerini ve yatırımcıları İstanbul’da bir araya getirdi.

“TÜRKİYE AVRASYA İÇİN BÖLGESEL MERKEZ KONUMUNDA”

Turnaoğlu, yaptığı değerlendirmede, bölgede 12 ülkenin Amerikan Şirketler Derneği olarak bir araya geldiklerini, bunun aslında Türkiye’nin Avrasya için bölgesel merkez olduğunu gösterdiğini söyledi.

Zirvenin Türkiye’nin ABD ile ticaretinin 100 milyar dolar hedefine ulaşması konusunda tetikleyici bir rol içerdiğini dile getiren Turnaoğlu, bunun özellikle ilkinin İstanbul’da yapılmasının önemine işaret etti.

Kaynak: EKONOMİM

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam