Yeni asgari ücreti ağzından kaçırdı – Kocaeli Gazetesi - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

26 Ekim 2024 - 01:35

Yeni asgari ücreti ağzından kaçırdı – Kocaeli Gazetesi

Yeni asgari ücreti ağzından kaçırdı – Kocaeli Gazetesi
Son Güncelleme :

25 Ekim 2024 - 20:07

Bloomberg’e göre, toplantıda Karahan’ın yeni yılda asgari ücrete yüzde 25 oranında zam yapılacağına dair bir açıklama yaptığı iddia edildi ve bu konuyla ilgili olarak Merkez Bankası’ndan önemli bir açıklama yapıldı.

Türkiye‘de yaşanan yüksek enflasyon, milyonlarca vatandaşın gün geçtikçe alım gücünü yitirmesine yol açıyor. 

Hükümet, bu yıl asgari ücrete ek zam yapmama kararı alırken, bu durum birçok düşük gelirli vatandaşın gözünü Aralık ayında açıklanacak yeni asgari ücret miktarına çevirmesine sebep oldu. Asgari ücret artış oranı hakkında kulislerde çeşitli spekülasyonlar yapılırken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan’ın Washington’da katıldığı bir toplantıda önemli bir gelişme yaşandı.

‘ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 25 CİVARINDA ZAM YAPILACAK’

Bloomberg muhabiri Jorgelina do Rosario’nun raporuna göre, yatırımcılarla yapılan toplantıda TCMB Başkanı Fatih Karahan, Türkiye’deki enflasyonu dengelemek için yeni yılda asgari ücrete yüzde 25 oranında zam yapılacağını duyurdu.

Sıkı para politikaları uygulanmasına rağmen enflasyonun istenilen seviyede düşmemesi üzerine, ekonomi yönetiminin asgari ücret ile birlikte memur ve emekli maaşlarında da beklenen artışları sağlayamayacağı ifade edildi. Bu iddialarla ilgili olarak Merkez Bankası kaynaklarından hızlı bir yanıt geldi.

‘YÜZDE 25’LİK ARTIŞ MAKUL GÖRÜLECEKTİR’

Finansal Piyasalar Uzmanı İris Cibre, Bloomberg’in yüzde 25’lik asgari ücret artışı iddialarını sosyal medya hesabından paylaştıktan sonra, TCMB yetkililerinin kendisiyle iletişime geçtiğini ve yanlış anlaşılan bilgiyi düzeltmek istediklerini belirtti. Cibre’nin aktardığına göre, TCMB Başkanı Karahan, bir yatırımcı toplantısında, bir soruya yanıt olarak, enflasyon görünümüne uygun şekilde, yüzde 25 civarında bir ücret artışının makul olabileceğini ifade etmiş. Ancak, Merkez Bankası’nın asgari ücret üzerinde herhangi bir yetkisi ya da etkisi yoktur.

Kaynak: SÖZCÜ

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam