Buradan bir insanın sağ çıkması imkansız! – En Kocaeli - Kocaeli Haber TV- - Kocaeli Son Dakika HaberleriKocaeli Haber TV- – Kocaeli Son Dakika Haberleri

27 Ekim 2024 - 15:31

Buradan bir insanın sağ çıkması imkansız! – En Kocaeli

Buradan bir insanın sağ çıkması imkansız! – En Kocaeli
Son Güncelleme :

21 Ekim 2024 - 14:10


Buradan bir insanın sağ çıkması imkansız!


Buradan bir insanın sağ çıkması imkansız!

Video için play’e tıklayın

Kocaeli’de başıboş köpek sorununun en fazla yaşandığı ilçelerden birisi de Derince. Bir vatandaş Çınarlı Mahallesi’nin kuzeyinde yer alan her yıl Kurban Pazarı’nın kurulduğu Kadırga Mesire alanı üzerinde bir video kaydetti.

YOLUNUZ BURAYA DÜŞMESİN!

Sürüler halinde gezen başıboş köpeklerin durumunu gözler önüne seren vatandaş dert yanarak; “Allah muhafaza yürüyüş yapayım, bisikletle doğa turu yapayım deyip de yolunuz buraya düşmesin. Burada bir insanın sağ çıkması imkansız. Başıboş köpekler yaban hayatının bir numaralı düşmanıdır. Bunlar bu ormanda ne tavşan ne tilki ne çakal ne domuz ne sincap bırakmazlar.

KENDİMİ SERENGETİ’DE HİSSEDİYORUM

Her yer gördüğünüz gibi. Adeta kendimi şu anda Serengeti’de başıboş yabani köpekler vardır ya orada gibi hissediyorum. Köpek canlarımız yollardan çekilmediği için şerit değiştirmek zorundayız. Şu köpek de Pitbull kırması. Yabani hayvana dönüşmüş. Hindistan gibi yol değiştireceğiz” dedi.

KAZA TEHLİKESİ DE VAR

Söz konusu bölgede başıboş sokak köpeklerinin sayısı giderek artarken,  her yıl kurulan kurban pazarındaki atıklarla ve çiğ etlerle de beslendikleri de iddia ediliyor. Öte yandan başıboş köpekler için beslenme kapları ve kulübelerin de yerleştirildiği görülürken hayvanların gruplar halinde gezmesi ve yolları işgal etmesi sonucu seyir halindeki araçlar için kaza tehlikesini de doğuruyor.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.